Yeni ifade: Eylem Tok kazadan sonra ikinci kez olay yerine gitmiş ama yaralılara yardım için değil

Oğlu T.C.'yi yaptığı kazadan sonra yurtdışına kaçıran Eylem Tok'la ilgili ifadeler ortaya çıkmaya devam ediyor. Bu kez de çalışanı ifadesinde Eylem Tok'un kaza yerine ikinci kez gittiğini söyledi.

Gündem 11 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Türkiye 1 Mart gecesi yaşanan bir trafik kazasını konuşuyor günlerdir. Çünkü o kaza 16 yaşındaki bir çocuğun ehliyetsiz çıktığı trafikte hız yapması nedeniyle yaşandı ve bir can kaybına sebep oldu. Üstelik o çocuğun annesi yazar Eylem Tok, oğlunu alıp önce Mısır’a, oradan da Amerika’ya kaçtı. Olayla ilgili ifadeler de yeni yeni ortaya çıkıyor. Daha önce kaza sırasında araçta bulunan diğer çocukların ifadelerini öğrenmiştik. Konuyla ilgili ayrıntılı haberimize bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Şimdi okuyacağınız ise Eylem Tok ve oğlunun yurtdışına kaçış hikayesinde yanlarında olan bir çalışanın ifadesi. Bu çalışanın anlattığına göre Eylem Tok kazanın yaşandığı gün bir yemekteydi ve gelen telefonla aniden masadan kalktı. Büyük panik yaşıyordu Eylem Tok ve çalışanıyla birlikte kazanın olduğu yere gittiler. Çalışan olaydan sonraki ilk anları ifadesinde “Ben araç içinde kaldım, Eylem hanım arabadan indi. 1-2 dakika geçmeden T.C.’yi aracın ön koltuğuna oturttu. Eylem hanım ve iki çocuk da arabanın arka koltuğuna oturdu. Ben de ‘U’ dönüşü yaparak geldiğim yoldan geri döndüm. T.C. şoktaydı. Annesine sürekli ‘Anne beni affet araç pert oldu’ diyordu” diye anlattı.

Kazanın yaşandığı gün liseli çocukların iki araç halinde yarıştığı daha önceki ifadelerde ortaya çıkmıştı. Eylem Tok’un anlattığına göre T.C.’nin yarıştığı çocuğun yaşı 14’tü. O çocuk da ifadesinde “Orman yolunda T.C. beni solladı. Hızlı şekilde viraja girdi. Kontrolünü kaybetti, su kanalına girdi. Ben hemen aracımı durdurdum. Yaklaşık 10 dakika sonra annesi bir araçla yanında bir kadınla geldi. T.C. ile birlikte o araca bindik ve bizi götürdüler” demişti.

İfade veren çalışan, onları eve götürdükten sonra Eylem Tok’un yeniden kaza yerine gittiğini de ileri sürdü. Yine ifadesine göre eve gittiklerinde Eylem Tok ona ‘Biz şoför ile kaza yerine gidip kontrol edeceğiz’ dedi. Bir süre sonra baba Bülent Cihantimur, Eylem Tok ve şoförleri eve geldi. Dışarıda beklememi istediler. Çalışanın anlatımına göre Eylem Tok’un gidiş nedeni yaralılara yardım etmek değil delil karartmak içindi.

Kanal D Haber’in haberine göre Eylem Tok ve Bülent Cihantimur bir süre konuştuktan sonra evden çıktı ve “T.C. iyi değil doktora götürmemiz gerekiyor” dediler. Çalışan ifadesinin devamında Eylem Tok’un kaza yerinden döndükten sonra havalimanına gidişlerini de şöyle anlattı:

“Eylem Hanım benim arabamdaydı. Bülent Bey kendi arabasıyla geliyordu. Yoldayken Bülent Bey sağa çekip durdu, yanımıza gelip ‘Arabanın şarjı bitti, siz devam edin’ dedi. Eylem Hanım sonrasında bana ‘Havaalanına doğru git’ demesi üzerine havaalanı yoluna girdim.”

Göktürk’ün varlıklı ailelerinin çocukları nasıl eğleniyor? Bakın o kaza nasıl olmuş…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.