Eylem Tok’a yardım eden bir kişi tutuklandı: Baba Cihantimur’a yurt dışı çıkış yasağı

Oğlu T.C.'yi yaptığı kazadan sonra yurtdışına kaçıran Eylem Tok'a yardım eden şirket çalışanı Ayşe Ceren S. tutuklandı. Baba Bülent Cihantimur hakkında da yurt dışı yasağı kondu.

Gündem 12 Mart 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Oğlu T.C.’yi yaptığı kazadan sonra yurt dışına kaçıran Eylem Tok’a yardım eden şirket çalışanı Ayşe Ceren S. tutuklandı. Baba Bülent Cihantimur hakkında da yurt dışı yasağı kondu.

Kazayla ilgili soruşturmada o gece Eylem Tok ve 17 yaşındaki oğlunun kaçışına yardım ettiği öne sürülen Ayşe Ceren S. ve baba Bülent Cihantimur gözaltına alınmıştı. İfade verdikten sonra adliyeye sevk edilen Tok’un şirket çalışanı Ayşe Ceren S. ‘kaçış planını organize ettiği’ suçlamasıyla tutuklandı.

T.C.’nin babası Bülent Cihantimur hakkında da ‘yurt dışına çıkış’ yasağı kondu.

Ne olmuştu?

İstanbul Eyüpsultan’da 1 Mart’ta kullandığı arabayla yol kenarındaki ATV tipi araçlara çarparak Oğuz Murat Acı’nın ölümüne, İ.G, T.A, S.K. ve H.T’nin yaralanmasına neden olan 17 yaşındaki sürücü T.C. ile annesi Eylem Tok kaza sonrası İstanbul Havalimanı’ndan Mısır’a kaçmış, ardından ise Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmişlerdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada sürücü T.C. ve annesi yazar Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Ardından zanlıların hem diplomatik yollardan hem de Interpol vasıtasıyla Türkiye’ye iadesi istenmişti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ”Dün itibariyle bu dosya kapsamında iki gözaltı gerçekleşti. Kaza sonrası olay yerine gelen ve sonrasında anne ve oğlunu havalimanına bırakan kişi gözaltına alındı” demişti.

Firari yazar Eylem Tok ve oğlu için iade talepnamesiFirari yazar Eylem Tok ve oğlu için iade talepnamesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.