‘Fergio House’ ekibinin mal varlıklarına elkondu

Sosyal medyada "Fergio House" adını kullandıkları hesaplarından cinsel paylaşımlar yapan ve bir villada partiler düzenleyen grubun 85 milyon liralık mal varlıklarına el kondu.

Gündem 21 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri geçen Aralık ayında İstanbul merkezli sekiz ilde sosyal medyada “Fergio House” ismini verdikleri hesaptan cinsel paylaşımlar yapan ve aynı hesaptan Büyükçekmece’de kostümlü cinsel içerikli parti yapacaklarını duyuran kişilere yönelik düzenlenen operasyonda 19 şüpheliyi gözaltına alınmıştı.

Sosyal medyada ‘Fergio House’ olarak bilinen grubun 19 üyesi aralık ayında düzenlenen bir operasyon ile gözaltına alınmıştı.

Adreslerde yapılan aramalarda müstehcen içerikli videolarda kullanılan 70 farklı renk ve modellerde maske, 13 fantezi elbisesi, üzerinde geçersiz yazan iki bin sahte 100 dolar banknot, şüphelilere ait 19 cep telefonu ve sim kart ele geçirilmişti. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliye sevk edilen 19 şüpheliden F.G. isimli şüpheli tutuklanmış, diğer 18 şüpheli ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.

85 milyon liralık mal varlıklarına elkondu

Savcılıkça yürütülen soruşturmanın devamında şüphelilerden 32 yaşındaki F.G., S.G. ile 45 yaşındaki S.G.C.’nin suç gelirleriyle elde ettikleri değerlendirilen mal varlıklarına elkoyma kararı verildi. Şüphelilerin piyasa değeri yaklaşık 85 milyon lira olan İzmir’de bir daire, bir arsa ve bir tarla olmak üzere üç taşınmaz ile üç adet aracına ve üç şüpheli şahsın banka ve elektronik para hesaplarına elkondu.

‘Fergio House’ operasyonu: 19 gözaltı‘Fergio House’ operasyonu: 19 gözaltı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.