Fethullah Gülen’in yeğeni gözaltına alındı

FETÖ lideri Fethullah Gülen'in yeğeni Asiye Gülen Esenyurt'taki evinden gözaltına alındı. Şüphelinin Kaynak Holding bünyesinde faaliyet gösteren Işık Yayıncılık editörlerinden olması, Barbaros Kocakurt ile Süleyman Uysal ile irtibat kaydı suçlamalar arasında.

Gündem 25 Haziran 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Fethullah Gülen’in ağabeyi Kutbettin Gülen’in kızı Asiye Gülen’in, FETÖ operasyonu kapsamında İstanbul Esenyurt’ta kaldığı tespit edildi. Polis ekipleri belirlenen adrese baskın düzenledi ve Asiye Gülen ile dini nikahlı eşi olduğu iddia edilen Mustafa Çaymar’ı yakalayarak gözaltına aldı.

Asiye Gülen’in Kaynak Holding’e bağlı şirketlerde çalışan FETÖ ile iltisaklı şirketlerde SGK kaydı olduğu, Asya Katılım Bankasına destek veren, fonlama yapan, KHK ile kapatılan sendika üyeliği ve örgütün tepe yöneticileri Barbaros Kocakurt ile Süleyman Uysal ile irtibat kaydı bulunduğu, Kaynak Holding bünyesinde faaliyet gösteren Işık Yayıncılık editörlerinden olduğu suçlamalar arasında.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise 1 adet F serisi 1 Amerikan Doları, 16 bin 710 dolar, 8 adet cep telefonu, 12 adet sim kart, 2 adet dizüstü bilgisayar, çok sayıda flash bellek, DVD, hard disk ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Geçen hafta Kaynak Holding’in harici disklerinin incelendiği ve 34 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu basına yansımıştı. Bu kişilerden 28’i ise düzenlenen operasyonlarla gözaltına alınmıştı.

FETÖ'nün üst düzey yöneticisi yakalandıFETÖ’nün üst düzey yöneticisi yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.