FETÖ hükümlüsü eski HSYK Başkanı için bakanlığa başvurdular

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı eski HSYK İkinci Daire Başkanı Özer'in açık ceza infaz kurumuna ayrılması kararının kanun yararına bozulması için Adalet Bakanlığı'na başvuru yaptı.

Gündem 22 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne başvuran Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ üyeliğinden cezaevinde olan eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) İkinci Daire Başkanı Nesibe Özer’e denetimli serbestlik yolu açan açık ceza infaz kurumuna çıkma kararının kanun yararına bozulması talebinde bulundu.

“FETÖ silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan yargılandığı davada 2019 yılında 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve Yargıtay tarafından onanan hükümle Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda olan Özer infaz yasası uyarınca açık ceza infaz kurumuna geçmek için İdare ve Gözlem Kurulu Başkanlığına başvurdu.

Yapılan değerlendirmede 22 Aralık 2023 tarihinde “iyi hal” kararı olumsuz olarak değerlendirilen Özer’in talebi reddedildi. Karara itiraz eden Özer’in şikâyeti 10 ocakta Bakırköy 3. İnfaz Hakimliğince de yerinde görülmedi. İnfaz hakimliğinin kararına da itiraz eden Özer Bakırköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. Özer’in talebi üzerine Bakırköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi 12 şubatta Bakırköy 3. İnfaz Hakimliği’nin kararını kaldırdı.

Cezaevi savcılığı itirazda bulundu

Bunun üzerine harekete geçen cezaevi savcılığı Bakırköy 1. Ağır Ceza Mahkemesince verilen ve yasal olarak itiraz hakkı bulunmayan kararın kanun yararına bozulması için Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne talepte bulundu.
Bakırköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi kararının cezaevi müdürlüğüne gönderilmesi üzerine 16 Şubat’ta Özer’in açık ceza infaz kurumuna ayrılmasına karar verildi. Hükümlü Nesibe Özer de İstanbul’da kadın açık cezaevi olmadığı için Hendek Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu’na müracaat etti.

Üst düzey Danıştay üyesi: Baskı ve tehdit altındayızÜst düzey Danıştay üyesi: Baskı ve tehdit altındayız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.