FETÖ’ye ‘Kıskaç’ operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 10 ilde eşzamanlı yapılan ‘Kıskaç-4’ operasyonlarında 32 FETÖ şüphelisinin yakalandığını duyurdu.

Gündem 17 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
10 ilde FETÖ operasyonu yapıldı.

İçişleri Bakanı Ali  Yerlikaya sosyal medya hesabından Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda İl Emniyet Müdürlüklerince FETÖ’ye yönelik 10 ilde ‘Kıskaç-4’ operasyonları yapıldığını açıkladı.
İstanbul’da haklarında soruşturma yürütülen FETÖ mensuplarının gözaltına alınmamak ya da tutuklanmamak için örgüte yardım eden kişilerin adına kiraladıkları gaybubet evlerinde kaldığı belirtildi. Deşifre olmamak için bu evlerde gruplar halinde kalan aranan dört FETÖ üyesi ve iki ev sahibinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonla yakalandığı öğrenildi. Konya merkezli Ankara, İstanbul, Bursa, Antalya, Ordu, Balıkesir, Tokat ve Afyonkarahisar’daki operasyonlarda ise örgütün sözde askeri mahrem yapılanması içinde faaliyette bulunan, ankesörlü telefonlarla iletişim kurduğu tespit edilen 11 şüphelinin yakalandığı belirtildi. Yine Ankara ve Bursa’daki operasyonlarda örgütün GATA yapılanması içinde faaliyette bulunduğu tespit edilen dört şüpheli nin yakalandığı öğrenildi.
Örgüt içinde çeşitli meslek gruplarında faaliyet yürüten ve Bank Asya’da hesap artırım kayıtları bulunduğu tespit edilen şüphelilerle ilgili olarak Balıkesir’de yapılan operasyonda beş kişi, Aydın’da da örgüt içinde faaliyette bulunduğu tespit edilen bir şüpheli yakalandı. Bursa, Aksaray, Afyonkarahisar, Gaziantep ve Kahramanmaraş’taki operasyonlarda da ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan hakkında yakalama emri bulunan beş şüpheli yakalandı. Operasyonlarda çok miktarda döviz, altın ve TL, tabanca ve çok miktarda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi.

'FETÖ firarisi' eski Danıştay üyesi yakalandı‘FETÖ firarisi’ eski Danıştay üyesi yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.