Boğaz Köprüsü’nde SMA eylemi yaptı, tutuklandı: Pişman değilim
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü (FSM), 3 Temmuz 1988'de açılmıştı ve önceki gün 35. yılına girdi. Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan köprüyü her gün binlerce insan kullanıyor.
İstanbul’un en fazla kullanılan köprülerinden Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü, Boğaz’ın ikinci gerdanlığı olarak biliniyor. FSM 35 yıldır Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlıyor ve her gün binlerce insana hizmet ediyor. Adını Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmet’ten alan köprü 3 Temmuz 1988’de açılmıştı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu köprüden günde ortalama 240 bin aracın geçtiğini belirterek “Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, sadece trafiği rahatlatmakla kalmadı, kentin ekonomisine ve çevre kirliliğinin önlenmesine de önemli bir katkı sağladı. Günlük ortalama 240 bin aracın geçtiği FSM Köprüsü, mesafeleri kısaltırken, karbon salımını da azaltıyor. Bakanlık olarak biz de projelerimizin bakım çalışmalarını ihtiyaçlar dahilinde 7 gün 24 saat esaslı sürdürüyoruz” dedi.
Öte yandan İstanbul’un ilk köprüsü ise 15 Temmuz Şehitler Köprüsü. Bu köprü ‘Birinci köprü’ olarak da adlandırılıyor ve 20 Şubat 1970’te yapılmaya başlanıp 30 Ekim 1973 tarihinde tamamlanmıştı. 26 Temmuz 2016’da köprünün resmî adı, 2016 Türkiye askerî darbe girişimi sırasında köprüde hayatını kaybeden vatandaşların anısına 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilmişti. Eski adı Boğaziçi Köprüsü’ydü.