Gazeteci İsmail Saymaz için hapis cezası istendi

Gazeteci İsmail Saymaz'ın "Gezi Davası'ndaki AK Partili hakimin eşi FETÖ itirafçısıymış" yazısı nedeniyle yargılandığı davada savcı üç yıla kadar hapis cezası istedi.

Gündem 6 Aralık 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Gazeteci İsmail Saymaz’ın 26 Nisan 2022 tarihinde yayınlanan ‘Gezi Davası’ndaki AKP’li hakimin eşi FETÖ itirafçısıymış’ başlıklı yazısıyla ilgili “hakaret” ve “terörle mücadelede görev almış kamu görevlisini hedef göstermek” suçlarından toplam 2 yıl 3 aydan 7 yıl 7 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ikinci duruşmasında mütalaa açıklandı. Savcı Saymaz’ın üç yıla kadar hapisle cezalandırılmasını, “kamu görevlisine hakaret” suçundan ise beraatini istedi.

Saymaz’a İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin üye hakimi Murat Bircan’a ait fotoğrafların bulunduğu yazısı nedeniyle “Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” ve “Terörle mücadelede görev almış kamu görevlisini hedef göstermek” suçlarından dava açılmıştı. İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya İsmail Saymaz ve avukatları katıldı.
Savcı Saymaz’ın “Terörle mücadelede görev almış kamu görevlisini hedef gösterme” suçundan bir yıldan üç yıla kadar cezalandırılmasını istedi. Mahkeme savunmaların hazırlanması için süre vererek duruşmayı erteledi.

İsmail Saymaz, Halk TV'den Sözcü TV'ye transfer olduİsmail Saymaz, Halk TV’den Sözcü TV’ye transfer oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.