Gazze yolunda öldürülen Bilal Öztürk’ün son mesajı 10Haber’de

Lübnan-Filistin hattında Gazze'ye yardım için yola çıkan iki Türk vatandaşının İsrail'in araçlarını vurması sonucu hayatlarını kaybettiği açıklandı. O iki Türk'ten biri olan Seyfullah Öztürk'ün ağabeyi kardeşinin son mesajını 10Haber'e anlattı.

Gündem 24 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

İsrail’e karşı savaşmaya giden Türk vatandaşları Seyfullah Bilal Öztürk ve Yakup Erdal Lübnan sınırında İsrail saldırısı sonucunda hayatını kaybetti. Öztürk ve Erdal’ın ölümünü Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları duyurdu. Yapılan açıklamada Seyfullah Öztürk ve Yakup Erdal’ın bulunduğu araçta Kassam Tugayları’nın Lübnan yapılanmasının Komutan Yardımcısı Hamid Haraz ve üç kişinin daha bulunduğu belirtilmişti.

7 Ekim’de Kassam Tugayları’nın saldırısıyla başlayan savaşta İsrail’in sivillere yönelik saldırıları Türkiye’de de tepkiyle karşılandı, gösteriler yapıldı,  yapılıyor. Küçükçekmece’de oturan 29 yaşındaki Seyfullah Bilal Öztürk de konsolosluk önündeki eylemler dahil birçok eyleme katılmıştı. Emlakçılık yapan Öztürk iki çocuk babası bir hafızdı. 10Haber’e konuşan Öztürk’ün abisi Abdullah Öztürk “Kardeşim daha önce iş nedeniyle Mısır ve Ürdün’e gitmişti. Dini eğitim almıştı” dedi.

Seyfullah Öztürk’ün 7 Ekim’den sonra birçok defa ‘Filistin’e gitme’ konuşmaları yaptığını söyleyen ağabey Öztürk “Gitmek için bir yol bulduğunu söyledi. Havalimanına ben bıraktım” dedi.

Kardeşinin “Filistin’e gitmek için üç kere işaret aldım” dediğini anlatan Öztürk “Gitmeden önce vasiyetini yazıp evine bırakmış. Borçlarını, mülklerini her şeyi not etmiş” diye konuştu.

Kardeşi Seyfullah Öztürk’ün 6 Şubat depremlerinin ardından bölgede 40-45 gün boyunca depremzedelere yardım ettiğini söyleyen Öztürk “Arabada yatıyordu. Patronuna söyleyip direkt yardıma gitmişti” dedi.

Kardeşiyle son kez ölümünden iki gün önce konuştuğunu belirten Öztürk “Lübnan’da bulunduğu yerde elektrik çok kısıtlıymış. İki üç satır bir mesaj attı, ‘Bir müddet haberleşemeyiz’ dedi. Son konuşmamız bu oldu” dedi.

Hamas yöneticileri aileyle iletişime geçerek Seyfullah Öztürk’ün şehit olduğu bilgisini verdi. Aile Seyfullah Öztürk’ün Lübnan’da vurulduğu yere yakın bir mezarlığa gömülmesini istedi. Türk Büyükelçiliği de defin işlemleriyle ilgilendiğini aileye telefonla bildirdi.

HÜDA PAR Genel Başkanı sahneye El Kassam Tugayları’nın üniformalarını giyen gençlerle çıktıHÜDA PAR Genel Başkanı sahneye El Kassam Tugayları’nın üniformalarını giyen gençlerle çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.