‘Oğlumu göndermiyor’ dediği gelinini öldürüp cesedini yaktı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde gelini ahırda av tüfeğiyle vurarak öldürdükten sonra cesedini yakan sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Gündem 11 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

72 yaşındaki Kamil Öğüt 25 Nisan 2023’te Atlıdere Mahallesi’nde av tüfeğiyle ateş açtığı gelini Hatice Öğüt’ü öldürmüştü. Gelinin cesedini benzin döküp yakarak ormana kaçan kayınpeder jandarma ekiplerince yakalanıp çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı. Mahekeme suçunu itiraf eden Öğüt’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

‘Bayramdan önce silah dolu çanta hazırladım’

Kamil Öğüt iddianamede yer alan ifadesinde cinayetin kan donduran detaylarını anlatmıştı:

“Oğlumla aramızda yıllardan beri gidip gelmeme nedeniyle husumet vardır. Nedeninin gelinimin tavrı olduğunu düşünüyorum. Gelinime bundan dolayı öfkelendim. Oğlum Ramazan Bayramı’nda da gelmedi. Bayramdan bir iki gün önce gelinimi öldürmek istediğimi eşime söyledim. Eşim sakın böyle bir şey yapma, bana kim bakar diyerek yalvardı, karşı çıktı. Bayramdan bir ay önce plastik kelepçe, kemik ilacı zehri, dolu fişekler, bıçak ve ip olan bir çanta hazırladım. Hazırlık yaptım. Çantayı evin girişinde asılı vaziyette tuttum. Oğlum her gün sabah saat 06.00’da öğrenci servisi çalıştırdığı için işe gidiyordu.

Gelinini av tüfeğiyle öldürüp cesedini yakan Kemal Öğüt’e müebbet hapis verildi.

Olay günü oğlum işe gittikten sonra eşim evde uyurken 06.30 sıralarında çantayı alarak evden çıktım. Oğlumun evine komşusunun bahçesinden girdim. Gelinim Hatice Öğüt’ün ahırda hayvanlarla ilgilendiğini bildiğim için ahıra girdim. Onu ineklerle uğraşırken gördüm. Arkası dönüktü. Tüfeği doldurup yaklaşık 4-5 metre mesafeden sırtına doğru bir kez ateş ettim. Hatice Öğüt yere düştü. Yerden sarı torba içinde benzin şişesini çıkartıp, yanına yanaştım. Can çekiştiğini gördüm. Benzin şişesini üzerine döktüm. Onu yakmak istediğimde hareket etmediğini gördüm ve aniden yaktım. Olay yerinden uzaklaştım. Bu sırada U.K. isimli şahıs beni gördü. Neden ateş ettin diye sordu. “Bir kuş geldi ona ateş ettim” dedim. Gelinimi öldürdüğüm için pişmanım.”

Duruşmada konuşmak istemedi

Duruşmada son söz sorulan sanık hasta olduğunu ve olay günüyle ilgili konuşmak istemediğini söyledi.

Sanığa tepki gösteren ve saldırmak isteyen maktulün yakınları polis ekiplerince duruşma salonundan çıkarıldı.

Mahkeme Kamil Öğüt’ü ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet sanığa “konut dokunulmazlığını ihlal” suçundan da altı ay hapis cezası verdi.

Gelinin eski kocası silahla düğünü bastı: 1 ölü, 4 yaralıGelinin eski kocası silahla düğünü bastı: 1 ölü, 4 yaralı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.