Gezi tutuklusu Tayfun Kahraman’ın eşi: Hükümeti devirmek isteyen böyle mi konuşurdu?

Gezi tutuklusu Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Demir Kahraman o eylemler sırasında hükümetin eşiyle irtibat halinde olduğunu söyledi, hükümeti devirecek biri bunu yapar mı, diye sordu. Eşinin eylemin şiddete dönüşmemesi için çaba harcadığını anlattı.

Gündem 20 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Tayfun Kahraman’ın eşi sosyal medyadan bir video yayınladı. Gezi eylemleri sırasında eşinin şiddet ortamının oluşmaması için çaba harcadığını söyleyen Meriç Demir Kahraman zamanın başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eylemler sırasında Tayfun Kahraman ile yüz yüze görüştüğünü hatırlatıp “Hükümet Gezi eylemleri sırasında eşimle sürekli irtibat halindeydi. Başbakan Vekili Bülent Arınç ile yapılan toplantıya da Tayfun katıldı” dedi. Meriç Demir Kahraman eşinin eylemlerin şiddete dönüşmemesi için dönemin hükümet yetkilileri kadar çaba harcadığını anlattı.

Videoda Tayfun Kahraman’ın o dönemde Erdoğan’la görüşmesinin ardından yaptığı açıklama da yer aldı.

Tayfun Kahraman’ın Gezi Parkı’nın yapılaşmaya açılmaması için hukuki girişimlerde bulunduğunu hatırlatan Meriç Demir Kahraman “Hem TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Başkanı olarak anayasal ve kamusal görevi gereği deprem toplanma alanı olan Gezi Parkı’nın yapılaşmaya açılmaması için hukuki girişimlerde bulundu, hem de Başbakan’ın seçimiyle oluşturulan ve kendisiyle görüşerek olayları yatıştırmaya çalışan heyetin içindeydi” dedi.

Gezi Parkı için barışçıl eylemlerden kaos çıkarmaya çalışan FETÖ mensubu savcı ve polislerin hazırladığı iddianame sonucu eşinin 18 yıl hapis cezasına mahkum edildiğini vurgulayan Meriç Demir Kahraman “Hükümeti düşürmek isteyen biri böyle mi konuşur?” diye sordu ve kamuoyuna da seslendi: “Soruyorum: Bu hukuksuzluğu kim, niçin yapıyor, bundan ne kazanıyor ve ülkemiz ne kaybediyor?” Herkesin Gezi Davası dosyasını incelemeye çağıran Meriç Demir Kahraman “Bizler yargı içindeki grupların devlet krizi çıkartma pahasına masumlar üzerinden yürüttüğü bu kirli oyunun parçası olmak istemiyoruz. Bizler devletin temeli olan adaleti 100 yaşına giren cumhuriyetimizin kurumları eliyle bu toprakların derin vicdanı ve irfanı ile 2013 yılında yaptığımız gibi sağduyu ve ortak akılla sağlayabileceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.