Gizemli yardımseverler depremzedelerin bakkal borcunu sıfırladı

Gaziantep'te depremzedelerin bakkal borcunu ödeyen 4 kişi kim olduğunu söylemeden uzaklaştı. Bakkalın sahibi Bayram Keskin, yardımseverlerin yaptıklarının hem depremzedelere hem de kendisine iyi geldiğini söyledi.

Gündem 23 Haziran 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

6 Şubat depremlerinde enkaz altında kalan 10 ilden biri Gaziantep’ti. Kentin İslahiye ilçesinde ise bini aşkın kişi yaşamını yitirmişti ve yüzlerce ev yıkılmıştı. Depremin yaralarının sarılmaya çalışıldığı ilçede, depremzedeler de konteyner kentlerde veya az hasarlı olan evlerinde yaşamlarını sürdürüyor.

Hürriyet Mahallesi’ne gelen 4 yardımseverin yaptığı ise yüzleri gülümsetti. Mahallede 44 yıldır bakkal dükkanı işleten Bayram Keskin (67), iş yerinin önüne otururken yanına otomobille 4 kişi geldi. Keskin, bir süre sohbet ettiği ve deprem bölgesini dolaştıklarını söyleyen 4 kişinin kendisine depremzede mahalle sakinlerinin veresiye borçlarını ödemek istediklerini söyledi. Şaşkınlık yaşayan ve şaka yapıldığını düşünen Keskin, ismini açıklamayan 4 kişinin ciddi olduklarını ifade etmesinin ardından defterdeki borçları hesapladı. 4 kişi, daha sonra depremzedelere ait 30 bin 250 liralık borcu ödeyip, defterdeki veresiyelerin yazılı olduğu sayfaları alarak ayrıldı.

İlk kez böyle bir olayla karşılaştığını ifade eden Bayram Keskin, “Veresiye defterinin kapanması bana ve borcu olanlara çok iyi geldi. Allah hayırseverlerden razı olsun” dedi.

Depremde gönüllü olan madenci, maden ocağındaki iş kazasında öldüDepremde gönüllü olan madenci, maden ocağındaki iş kazasında öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.