Ramazan Bayramı tatilinde göçmen operasyonu: İstanbul’un 103 noktası hedefte

Ramazan Bayramı'nın ilk beş gününde İstanbul'da 103 noktada denetim gerçekleştirildi. Denetimlerde bin 177 düzensiz göçmen yakalandı ve haklarında sınır dışı işlemleri başlatıldı.

Gündem 12 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamasına göre; Ramazan Bayramı tatilinin ilk beş gününde valilikler ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde, güvenlik güçleri tarafından denetim gerçekleştirildi. 103’ü İstanbul’da olmak üzere, 162 mobil göç noktası araçları ile 30 büyükşehirde gerçekleştirilen denetimlerde, 22 bin 707 yabancı uyruklu kişinin kimlik bilgileri incelendi. Bunlardan bin 177’sinin düzensiz göçmen olduğu saptandı. Yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve haklarında sınır dışı işlemleri başlatıldı.

Yerlikaya, “Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığını önlemek için ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek. Ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan göçmen kaçakçılarına asla fırsat vermeyeceğiz” dedi.

Avrupa'nın göçmen politikası değişiyor, iltica etmek zorlaşıyorAvrupa’nın göçmen politikası değişiyor, iltica etmek zorlaşıyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.