Meksika sınırı gibi: Türkiye’ye helikopterle gelip uyuşturucu indirdiler

Kırklareli'nde uluslararası uyuşturucu kaçakçılığına yönelik operasyon kapsamında 3 kişi yakalandı. Uyuşturucunun gece kaçak yollarla ülkeye giriş yapan helikopter ile yurt dışından getirildiği, şüphelilerin beklediği alana çantalarla atıldığı tespit edildi.

Gündem 18 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Çanakkale Hava Radar Komutanlığı, önceki gece saatlerinde yurt dışından Kırklareli’ne kayıt dışı bir hava aracının giriş yaptığını tespit etti. Olayın ardından İl Jandarma Komutanlığı ekipleri bölgede çalışma başlattı. Helikopterin ilçeye bağlı Yenimahalle köyünde alçak uçuş yaptığı belirlendi.

Ekipler, bölgeye çantalar atan helikopterin tekrar Bulgaristan tarafına çıktığını tespit edildi. Yapılan incelemede çantalar içinde 101 kilogram skunk* ele geçirildi. Ekipler bölgeden kaçan ve uyuşturucuyu karada almak üzere geldikleri düşünülen şüpheliler L.H, A.O. ve H.G’yi gözaltına aldı.

Babaeski Cumhuriyet Başsavcılığının uyuşturucu operasyonuna ilişkin yürüttüğü soruşturma devam ediyor.

Kırklareli Valisi Birol Ekici, Babaeski Jandarma Komutanlığında yaptığı açıklamada, uzun süredir takip edilen uluslararası suç örgütü şebekesinin çökertildiğini söyledi. Operasyonda 101 kilogram skunk ele geçirildiğini anlatan Ekici, “Bunun mali değeri yaklaşık 20 milyon Türk lirasıdır. Uyuşturucu ile kararlılıkla mücadelemiz devam edecektir. Milletimizin ve gençlerimizin zehirlenmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

‘Radarla tespit etmek mümkün değil’

Hava sahasını ihlal eden helikopterin giriş çıkışının radarla tespit edilemeyeceğini söyleyen Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, 10 Haber’e yaptığı açıklamada gözlemlerin artırılması gerektiğini belirtti.

Karataş şöyle devam etti:

“Güney Amerika ülkelerinde böyle durumlar çok olur. Türkiye sınırlarından çok karşılaşılan bir durum değil. Bulgar mafyasının imkan ve kabiliyetleri artmış. Eskiden böyle durumlar olmazdı. Bunu radarla tespit etmek mümkün değil. Sınırın yakınından kalkar bırakır ver geri döner. Meksika Amerika sınırında çok olur. Bundan sonra gözlemler artırılmalıdır” dedi.

*Uyuşturucu türleri arasında yer alan Skunk oldukça kuvvetli bir maddedir. Türkçe’deki tam karşılığı olarak kokarca kelimesi olan Skunk esrara kıyasla daha zararlı bir madde olarak piyasada var olmaktadır. Skunkın en kötü yan etkilerinden birisi ise beyne daha fazla zarar vererek akıl hastalıklarının önünü açmasıdır.

 

Yabancı uyuşturucu baronlarının yakalanması ‘başarı’ diye duyuruldu ama meğer vatandaşlık alıp aylarca ellerini kollarını sallayıp gezmişlerYabancı uyuşturucu baronlarının yakalanması ‘başarı’ diye duyuruldu ama meğer vatandaşlık alıp aylarca ellerini kollarını sallayıp gezmişler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.