Hablemitoğlu davasında dinlenen Uğur Mumcu’nun yengesi: Uzun boylu bir erkek üst katımdaki kişileri sordu

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesine ilişkin davada Uğur Mumcu'nun ağabeyi Ceyhan Mumcu'nun eşi Naciye Mumcu tanık olarak dinlendi.

Gündem 5 Mart 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun Ankara’da 18 Aralık 2002’de evinin önünde silahlı saldırıda öldürülmesine ilişkin davada 10 sanığın yargılanmasına Ankara 28’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Fethullah Gülen ile örgüt yöneticileri Mustafa Özcan ve Serhat Ilıcak’ın firari sanık olduğu davanın dünkü duruşmasında tutuksuz sanıklar Levent Göktaş, Aydın Köstem, Mehmet Narin, Fikret Emek ve Ahmet Tarkan Mumcuoğlu hazır bulundu. Adli kontrol şartlarına uymadığı gerekçesiyle ocak ayında yakalanıp tutuklanan Nuri Gökhan Bozkır ile başka bir davadan hükümlü eski istihbaratçı Enver Altaylı ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

‘2-3 el silah sesi duyduk’

Hablemitoğlu ailesinin katılmadığı duruşmada tanıkların dinlenmesine devam edildi. Duruşmada 1993’te suikast sonucu öldürülen gazeteci Uğur Mumcu’nun ağabeyi Ceyhan Mumcu’nun eşi Naciye Mumcu dinlendi. Hablemitoğlu’nun oturduğu binanın iki bina ötesinde oturduklarını belirten Mumcu “Olay günü eşimle evde yemek yiyorduk. İki-üç el silah sesi duyduk. Evim olayın olduğu binaya uzak olduğu için sadece bir kalabalık gördüm. Olaydan önce evimin penceresindeyken eski model bir araç sokağa geldi. İçinden uzun boylu bir erkek indi. Üst katımdaki kişileri sordu, ben de bilmediğimi söyledim” dedi. Hablemitoğlu’nun komşularından Ş.S. ise mutfakta iş yaptığı sırada silah sesi duyduğunu, camdan baktığında yan binadaki apartman görevlisiyle bir kişiyi gördüğünü söyledi. Ş.S. kapıcının yanındaki kişinin sonrasında aracına binip olay yerinden uzaklaştığını belirtti.

Hablemitoğlu’nu tanımadığını söyleyen tanık R.O.A. da “Olay günü annemle evden çıktık, yemek yemeye gidecektik. Kırmızı ışıkta, açık renkli bir araç patinaj yaparak geçti. Söz konusu aracın içinde üç kişi vardı; ancak yüzlerini göremedim. Herhangi bir silah sesi de duymadım” dedi.

Duruşmaya 6 Mart 2024 Çarşamba günü de devam edilecek.

Hablemitoğlu duruşması: Sabah muhabiriyle görüştüğüm kafede garsonlar istihbaratçıydı, gizli kayıt varHablemitoğlu duruşması: Sabah muhabiriyle görüştüğüm kafede garsonlar istihbaratçıydı, gizli kayıt var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.