Hacze giden avukata saldırı: Bizi dosyanın tarafı zannediyorlar

Adana'da icra dosyası için bir eve giden stajyer avukat dövülmekten polisler sayesinde kurtuldu. Haciz işlemlerine giderken korktuklarını söyleyen avukat meslektaşlarını dayanışmaya çağırdı.

Gündem 16 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Stajyer avukat Melisa Nazlıgüneş çiçeği burnunda bir avukat. Adana’da yaşayan 23 yaşındaki Melisa 1. Genel İcra Dairesi tarafından verilen karar nedeniyle de 11 Ocak’ta görev başındaydı: Çukurova’da Arda A.’nın evine icra memurları ve polis eşliğinde gittiğinde meslek hayatı boyunca unutamayacağı bir manzarayla karşılaştı.

Arda A.’nın erkek kardeşi Semih A. ve annesi Rabia A. önce genç avukata sürekli sözlü saldırıda bulundu. Melisa da bunları zabıta yazdırmak istedi ve iş bu noktadan sonra fiziki şiddete doğru yol almaya başladı. Semih A. genç avukatın üstüne yürüyerek “Seni sakat bırakırım” diyerek onu dövmeye çalıştı, ama polisler engelledi. Melisa ise yaşadıklarının şokunu atlattıktan sonra 00. Yıl Şehit Rüştü Bayram Polis Merkezi Amirliği’ne gidip Semih A. hakkında şikayetçi oldu.

Mesleğini yapmasının engellendiğini söyleyen kadın fiziksel şiddetten son anda kurtulduğunu söylüyor ve avukat olarak hacze gitmeye korktuğunu anlatıyor. Polislerin de yanında olmasını bu korkuya bağlayan avukat “Bizi dosyanın tarafı olarak görüyorlar. Kamu görevi icra ettiğimizi düşünmüyorlar. Bu davranışları şiddetle kınıyor ve bir an önce bitmesini istiyorum” dedi.

Avukatların birbirine sahip çıkması gerektiğini de söyleyen Melisa Nazlıgüneş bundan sonra icra dosyalarına da temkinli yaklaşmaya kararlı: “Ama güçlenirsek kimse mesleği icra etmemize engel olamaz.”

Ece Ronay'ın güzellik merkezine hacizEce Ronay’ın güzellik merkezine haciz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.