Haftada iki tam gün kadar çevrim içi medyadayız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, dünyada çevrim içi medyada geçirilen haftalık sürenin 33 saat 27 dakikaya, Türkiye'de ise 41 saat 37 dakikaya ulaştığını duyurdu.

Gündem 28 Mart 2026

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yazılı açıklamasında internette çevrim içi ortamda ve sosyal medyada geçirilen süreleri değerlendirdi.

“We Are Social 2026” verilerine bakıldığında dünya genelinde haftalık sosyal medya kullanım süresinin 18 saat 36 dakika olduğunu belirten Uraloğlu Türkiye’de bu sürenin 25 saat 4 dakikaya çıktığını ifade etti. Uraloğlu “Çevrim içi medyada geçirilen haftalık süre ise dünya genelinde 33 saat 27 dakikaya, ülkemizde 41 saat 37 dakikaya ulaştı. Neredeyse iki güne yaklaşan haftalık kullanımla dünya ortalamasının üzerine çıktık.” ifadelerini kullandı.

Günlük kullanım süreleriGünlük kullanım sürelerine ilişkin verileri de paylaşan Uraloğlu Türkiye’de kullanıcıların en fazla zamanı Instagram’da geçirdiğine dikkati çekerek “Instagram’da günlük ortalama kullanım süresi 1 saat 53 dakikaya ulaşırken YouTube’da 1 saat 28 dakika, TikTok’ta ise 1 saat 25 dakika seviyesinde gerçekleşiyor.” bilgisini verdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.