‘Olay hakim’ Gül Altınok ile sevgilisinin mesajlaşmaları: ‘Yargıtay Başkanının hayatta yok diyemeyeceği kişi’ kim?

Hakim Gül Altınok olayı gündemdeki yerini koruyor. Sevgilisiyle mesajlaşmalarda dönemin Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın da adı geçiyor. Sevgilisi Yargıtay'daki davasını çözmesi için Akarca'yı tanıyan bir bağlantı bulduğunu söylemiş.

Gündem 28 Haziran 2024

Görevi sırasındaki skandallarıyla gündeme oturan, meslekten ihraç edilen ve ‘Olay hakim’ diye anılmaya başlayan Gül Altınok ile ilgili ortaya çıkmaya devam eden bilgiler, Türkiye’de yargının içinde bulunduğu durumu gözler önüne sermeye devam ediyor.

Asliye ceza hakimi olarak insanları tutuklama ve hapse atma dahil pek çok yetkiyle uzun süre Edirne’de görev yapan Gül Altınok’un adı bu şehirde birçok olaya karışmıştı.

Burada mağdur olduğunu söyleyen birçok kişi Gül Altınok ve firari savcı Fatih Aslan’ı Hakimler ve Savcılar Kurulu’na 2019 yılında şikayet etti. HSK’nın soruşturma izni vermesiyle Gül Altınok hakkında Yargıtay 5. Ceza Dairesi’ne dava açıldı.

Gül Altınok davanın kendi lehine sonuçlanması için büyük çaba harcadı. 2022 yılında açılan dava Gül Altınok’u çok telaşlandırıyordu, meslekten atılmak istemiyordu Altınok.  2019 yılında Adana’ya tayini çıkan Gül Altınok burada tanışıp cinsel birliktelik yaşadığı Server Leventoğlu’ndan da Yargıtay’daki davası için yardım istedi.

Bugün mahkeme dosyalarında Gül Altınok ile sevgilisi Servet Leventoğlu’nun karşılıklı mesajlaşmalarının önemli bölümü yer alıyor. Bu mesajlaşmalar pek çok yeni iddiayı da gündeme getiriyor.

‘Akarca’nın hayatta yok diyemeyeceği kişiler’

İşte onlardan biri, Gül Altınok’un Yargıtay’da devam eden yargılamasıyla ilgili.

2023 yılının haziran ayında Server Leventoğlu, Gül Altınok’a “Senin iş tamam” diye yazdı. Gül Altınok nasıl olacağını sorduğunda da Leventoğlu “Yargıtay Başkanı yapabilir mi” diye başka bir soruyla yanıt verdi.

Gül Altınok bunun üzerine ” Mehmet Akarca’nın istemesi lazım, niye uğraşsın” dedi. Server Leventoğlu da dönemin yargıtay başkanıyla teması olan biriyle irtibata geçtiğini belirterek “Mehmet Akarca’nın hayatta yok diyemeyeceği kişiler” diye yazdı.

Hatta Gül Altınok’un Yargıtay’daki dosyasını çözeceğini söyleyen kişi için “Dönüşte ‘Sen de Ankara’ya gel, Akarca’ya beraber gidelim dosyayı istetirim kapatırım’ dedi” diye yazdı.

Gül Altınok da dosyanın çok karışık olduğunu belirterek “Öyle kapatmak kolay mı ama? Dosya neredeyse 17 klasör. İçinde yok yok. Rüşvet yok bir tek” karşılığı verdi.

Öte yandan, yazışmanın aksine Gül Altınok’u Yargıtay’daki dosyası kapanmadı. Gül Altınok dosya nedeniyle meslekten ihraç edildi.

Olay hakim, büyücüsüne kendisini soruşturan HSK üyesinin resmini gönderip büyü yapmasını istemişOlay hakim, büyücüsüne kendisini soruşturan HSK üyesinin resmini gönderip büyü yapmasını istemiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.