Hakimden ‘çok sevdiğim için öldürdüm’ diyen sanığa: Bu kadın senin mülkün değil

Çorum'da ayrıldığı kadını öldüren Arif Ergin mahkemede 'Çok sevdiğim için yaptım' bahanesine sığındı. Hakim ise 'Bu kadın senin için mülk değil. Tarla değil, arsa değil neden cinayet işledin' diye sorunca sanığın cevabı değişti.

Gündem 29 Mart 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Boşandığı kadını öldüren Arif Ergin ilk kez hakim karşısına çıktı.

Çorum’da geçen yılın 28 Eylül’de Arif Ergin boşandığı Zehra Gümüş’ü cadde ortasında 16 yerinden bıçaklamıştı. Yaralı kadın cadde üzerindeki mağazaya sığınmış ve olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılmıştı. Ancak 44 yaşındaki kadın tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamamıştı. Bu sırada Arif Ergin de cinayet sonrası gittiği parkta suç aletiyle yakalanmış ve tutuklanmıştı.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameyle, Arif Ergin hakkında, ‘Boşandığı eşi kasten öldürme, kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dün ilk kez hakim karşısına çıkan Arif Ergin’in anlatımına göre; eşinin sağlık problemleri olduğu söylenmişti kendisine ve ailesiyle görüşüp anlaşmalı boşanmıştı. Hastanede bakıcı olan eşinin eve uzun süre gelmediği günler oluyordu ve iddiaya göre birtakım dedikodular duyuyordu. Ancak kendisi bu dedikodulara inanmıyordu ve bir gün kahvede çay içerken ayrıldığı kadını gördü. Yanında bir erkek vardı ama önden yürüyordu. O da peşinden gitti ve yanındaki erkekle mağazaya girdiğini gördü. İkili bir süre sonra mağazadan ellerinde poşetlerle çıktı, o da yan mağazaya girip bir bıçak aldı.

Otomobile binen ikiliyi takip etmeye başlayan Arif Ergin arabanın arkasında “Biz bitti demeden bitmez” yazısını gördü. Bu yazı ayrıldığı kadının sosyal medya hesabında da yazıyordu ve Arif Ergin de bu yazıyı hatırladı. Bir mağaza önünde ikili durdu ve sarılıp ayrıldılar. Arif Ergin de yanına aldığı bıçakla kadının yanına gitti “Benden bu adam için mi ayrıldın?” diye sordu. Kadın da yine iddiaya göre “Bu dünyada sen de çocuklarım da artık benim için yok” yanıtını verdi. Arif Ergin bu andan sonrasını hatırlamadığını söylüyor ama yaptığı yanına ‘korunmak için’ aldığı bıçakla kadını öldürmekti.

Bu ifadelerden sonra duruşmada, mahkeme başkanı “Şimdi sana bir soru soruyorum, Zehra Gümüş’ü sen mi öldürdün?” dedi. Arif Ergin  ise “Evet ben öldürdüm” diye cevap verdi. Mahkeme başkanının “Peki neden öldürdün?” sorusuna ise sanık “Ben eşimi çok seviyordum” cevabını verdi.

Bunun üzerine mahkeme başkanı “Böyle sevgi olmaz, böyle sevmeyin. Zaten boşanmışsın, bu kadın senin için mülk değil. Tarla değil, arsa değil, neden cinayeti işledin?” dedi. Sanık Arif Ergin ise “Beni aldattığı için öldürdüm” diye yanıtladı. Duruşma, tanıkların dinlenmesi ve eksik evrakın tamamlanması için ertelendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadın cinayeti: Doktor Feray Balkan’ı boşandığı eşi pusu kurup öldürdü8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın cinayeti: Doktor Feray Balkan’ı boşandığı eşi pusu kurup öldürdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.