Hakkari yeni yıla korkuyla girdi: Üst üste üç deprem

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi yılın son akşamında 3 depremi art arda yaşadı. Birçok aile gecenin geç saatlerine kadar soğuk havaya rağmen dışarıda kaldı. Uzmanların açıklamaları ise tedirginliği artırdı.

Gündem 1 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Hakkari dün üst üste üç deprem yaşadı. AFAD saat 19.37’de 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. İlk depremin ardından şehir büyüklükleri 3,5 ve 4,5 olan iki depremle daha sallandı.

Yaklaşık yedi kilometre derinlikte meydana geldiği belirlenen depremlerle ilgili can ve mal kaybına dair bir bilgi verilmedi.

Depremlerin ardından Yüksekova’da birçok aile soğuk havaya ve yolları kaplayan karlara rağmen saatlerce evine girmedi.

AFAD: Saha taramalarını sürdürüyoruz

AFAD’dan yapılan açıklamada “Hakkari ilimizin Yüksekova ilçesinde saat 20.06’da meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibariyle olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız” dendi.

Uzmanlardan korkutan açıklamalar

Hakkari Yüksekova’da art arda meydana gelen depremlerin ardından yer bilimciler profesörler Övgün Ahmet Ercan, Naci Görür ve Okan Tüysüz’den korkutan uyarılar geldi. Prof. Dr. Tüysüz ve Ercan bölgenin 7 büyüklüğünde depreme gebe olduğunu belirtirken Prof. Dr. Görür ise heyelan riskine dikkat çekti.

Şehircilik Bakanı’ndan yeni yılda depremzedeler için konut sözüŞehircilik Bakanı’ndan yeni yılda depremzedeler için konut sözü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.