Halil Falyalı suikastınde iki sanığa ağırlaştırılmış müebbet istendi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde otel ve kumarhane işleten Halil Falyalı ve şoförünün öldürülmesine ilişkin davada mütalaa verildi. Savcı iki sanık için ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet istedi.

Gündem 13 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Girne şehrinin Çatalköy mevkiindeki 20 Temmuz Caddesi üzerinde 8 Şubat 2022 günü saat 18.45 sıralarında Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş uzun namlulu silahlarla ateş edilerek öldürülmüştü.
Savcılıkça hazırlanan bununla ilgili iddianamede şüpheli Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez kardeşlerin “Tasarlayarak öldürme” ve “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme” suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi ve 12’şer yıla kadar hapisleri istendi.
Diğer 4 şüphelinin ise “Tasarlayarak öldürmeye yardım” ve “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma” suçlarından 32 yıl 6 aydan 46 yıla kadar hapsi talep ediliyor.
İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya aralarında Mehmet Faysal Söylemez’in de olduğu dört sanık tutuklu bulundukları cezaevinden SEGBİS ile katıldı.

Halil Falyalı cinayetinde kullanılan silahlar bulundu, iki koruması tutuklandıHalil Falyalı cinayetinde kullanılan silahlar bulundu, iki koruması tutuklandı

Davaya ilişkin görüşünü açıklayan duruşma savcısı Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez’in “Tasarlayarak kasten öldürme”, “Suç işleme amacıyla örgüt kurma ve yönetme” suçlarından ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 6 ‘şar yıldan 12’şer yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.
Ender Yıldız, Abdurrahim Çelik, Cengiz Şener, Metin Süs’ün ise “Tasarlayarak kasten öldürmeye yardım”, “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma” suçlarından 33’er yıldan 46’şar yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Firari bir sanığın dosyasının ise ayrılmasını istedi.

Halil Falyalı’nın Beştepe'ye uzanan ilişkisinin belgesi ortaya çıktıHalil Falyalı’nın Beştepe’ye uzanan ilişkisinin belgesi ortaya çıktı

Sabah’tan Deniz Yusufoğlu’nun haberine göre, Söylemez kardeşlerin avukatlarından Coşkun Atılgan “Hiçbir delil toplamadan Kıbrıs’tan gelen paçavralarla müvekkilim hakkında karar vereceksiniz. Sizin kararınız belli. Tarafsız değilsiniz. Bağımsız değilsiniz. Mahkemenizin dosyadan çekilmesini talep ediyoruz. Çekilmediğiniz takdirde heyetinizi reddediyoruz” dedi.
Heyetin çekilmesi ve heyetin reddi yönündeki talebi reddeden mahkeme heyeti sanıkların son savunmalarını hazırlaması için süre vererek duruşmayı erteledi.

Bir mafya cinayeti de Kıbrıs’ta: Sedat Peker'in iddiaları ile gündeme gelen Kıbrıslı kumarhaneci Halil Falyalı öldürüldüBir mafya cinayeti de Kıbrıs’ta: Sedat Peker’in iddiaları ile gündeme gelen Kıbrıslı kumarhaneci Halil Falyalı öldürüldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.