Hamidiye Su, HMD mi oldu? Şirket o iddiaları yalanladı

İBB iştiraki Hamidiye Su'yun isiminin HMD olarak değiştirildiği iddialarına Hamidiye Su'dan kesin bir dille yalanlama geldi. Ayrıca İBB Başkanı İmamoğlu da söz konusu iddialara kayıtsız kalmadı ve bir paylaşım yaptı.

Gündem 2 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden Hamidiye Su’yun isminin değiştirildiği iddia edildi ve artık markanın adının HMD olduğu ileri sürüldü. Bu iddiaların kaynağı ise sosyal medyaydı ve resmi bir açıklama yapılmamıştı. Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da bu iddialara ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yapmış ve “4 yılda İstanbul’a ‘bir bardak’ yeni içme suyu kaynağı kazandıramayan İBB Başkanı bu konudaki vizyonsuzluğunu, beceriksizliğini ve çaresizliğini tarihi ‘Hamidiye Suyu’ ismini değiştirerek kapatmaya çalışmış. İstanbullular bu vizyonsuzluğu ve çaresizliği görüyor, İstanbullular her şeyin farkında” demişti.

Bu iddialardan günler sonra Hamidiye Su’dan bir açıklama geldi ve suyun adının değiştirilmediğini HMD’nin ikinci marka olduğu belirtildi. Yapılan açıklamada “Şerefli tarihimizden bize miras kalan ve İstanbul’umuzun değeri olan yerli ve milli Hamidiye Su’yumuzun ismi hiçbir zaman değiştirilmeyecektir. İsmi de kalitesi de değiştirilmeyecek kadar değerlidir. Hamidiye Su markası aynı kalite ve güvenilirliği ile her zamanki gibi ve sonsuza kadar 16 milyon İstanbullu hemşehrimizin emrinde ve hizmetindedir. HMD ise marketlerde satılmak üzere piyasaya sunulmuş ikinci markadır. Bilindiği gibi ülkemizde faaliyette bulunan uluslararası su markaları, piyasamızda en az 2 marka ile rekabettedirler. Biz de hemşehrilerimizin teveccühü ile İstanbul’da senelerdir lider marka olan, Hamidiye suyumuzu , titizlikle uluslararası oyuncularla rekabette tutmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Daha önce konuya ilişkin İBB de açıklama yapmış ve “Hamidiye suyun adı HMD olarak değişti” iddiaları gerçek dışıdır. Tarihimizden miras Hamidiye suyun adı değişmemiştir, kimse de değiştiremeyecektir. Piyasadaki tüm güçlü ve büyük su markalarının 2. bir markası daha vardır. Her geçen gün büyüyen Hamidiye Su şirketimizde HMD isimli ikinci bir su markası piyasaya sunmuştur. Hamidiye Su üzerinden yapılan, kara propaganda faaliyetlerine ve sahiplerine itibar etmeyiniz” demişti.

Dün ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bu tartışmaların büyümesi üzerine bir paylaşım yaparak “İBB yönetimine geldiğimizde Hamidiye Su almayı bırakan kamu kurumları olmuştu ama Hamidiye Su İstanbulluların desteğiyle daha da büyüdü, güçlendi, üretim kapasitesini artırdı. Güzide markamıza çok güçlü sahip çıktık. Teşekkürler İstanbul” ifadelerine Twitter hesabında yer verdi. Ayrıca İmamoğlu bir video da paylaştı:

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.