Hanefi Avcı dört günde 3 bin 765 firarinin yakalanmasını değerlendirdi: Yerlikaya’nın mesajı tabana

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya son dört gün içinde ülke genelinde çeşitli suçlardan aranan 3 bin 765 firarinin yakalandığını duyurdu. Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı “mesaj tabana veriliyor” değerlendirmesi yaptı.

Gündem 3 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Firari suçlular için çember daralıyor. 81 ilde son 4 gündür devam eden ‘aranan şahıslara yönelik’ düzenlenen ‘Çember-13’ operasyonlarında arama kaydı bulunan 3 bin 765 firari yakalandı. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki firari suçluların sokaklarımızda gezmelerine asla izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Arananları bir bir yakalayıp adalete teslim etmeye kararlıyız” dedi.

Yerlikaya yakalanan kişilerin 3 bin 730’unun beş yıla kadar, 17’sinin 5-10 yıl, 18’inin ise 10 yıl ve üzerinde arandığını belirtti. Yerlikaya ayrıca yakalananlardan 588’inin hırsızlık, 282’sinin dolandırıcılık, 119’unun yağma, 38’inin adam öldürme, 87’sinin cinsel suçlar, 678’inin narkotik suçlar, 40’ının terör suçları ve 396’sının kaçakçılık ve organize suçlardan arandığını söyledi.

Rütbesini geri alan Hanefi Avcı: Soylu’nun hatasını mahkeme telafi ettiRütbesini geri alan Hanefi Avcı: Soylu’nun hatasını mahkeme telafi etti

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı dört günde binlerce firarinin yakalanmasını ve Yerlikaya’nın operasyonları duyurma biçimini 10Haber’e değerlendirdi. Avcı “Normal zamanda da Türkiye’de her ilde üç beş yakalama vardır. Büyükşehirlerde bu 20-30’u da bulur. Bazen özel uygulama tedbirleriyle, kimlik yoklamalarıyla bu sayı artar. Bakanlık belli dönemlerde çeşitli programlar uygulanmasına yönelik talimat vermiş olabilir. Sayın Bakan Türkiye’de asayişi sağlamak adına güvenlik sorunları olan bölgelerde aramalarla, GBT uygulamalarıyla bu sayıyı artırmış olabilir. Bakanlığın esas mesajı bunu önemsemesi, aşağıya onu hissettirmesi ve yansıtması” diye konuştu.

Avcı Yerlikaya’nın operasyonları sosyal medya hesabından duyurmasıyla ilgili olarak “Dünyada bu işleri sorumlu bir kamu görevlisi yapar. Sayın Bakan’ın döneminde sosyal medya hesabından duyurma yöntemi benimseniyor. Sonuçta bununla ilgili bir kural yok ama bu konuyla ilgilenen profesyonel biri olsa bunları açıklarken sorulara da yanıt verse daha isabetli olur. Sadece sosyal medya mesajlarının eksik kaldığı kanaatindeyim” dedi.

Bireysel silahlanma nereye gidiyor? Hanefi Avcı'dan 'tedirginlik' yorumuBireysel silahlanma nereye gidiyor? Hanefi Avcı’dan ‘tedirginlik’ yorumu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.