Hapisten çıkar çıkmaz ‘zam’ kavgasında kiracısını vurdu

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde kısa süre önce hapishaneden çıkan Z.T. kira artışı sebebiyle tartıştığı kiracısı S.Y.'yi tabancayla bacağından vurdu.

Gündem 20 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Yüksek enflasyon ve 6 Şubat depremlerinin ardından ülke genelinde uçuşa geçen kira artışları ev sahibi ve kiracıları karşı karşıya getirmeye devam ediyor. Ev sahibi- kiracı uyuşmazlıklarının mahkemelerde yarattığı yoğunluk bir yılı bulan bekleme sürelerine yol açtı, devreye arabulucu yöntemi sokuldu. Hükümet geçen yıl kiralarda yaşanan fahiş artışlar nedeniyle kira artış oranına yüzde 25 zam sınırlaması getirmişti. Sonra bu düzenlemenin süresi uzatıldı. Ancak sınırlamaya çok yüksek oranda uyulmadı. Tüm bunlar meydan muharebesini andıran kavga görüntüleri yarattı. Bu kavgalarda kan aktı.

Bu kavgaların bir örneği dün Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yaşandı. Olay saat 15.00 sıralarında Kocaeli’nin Körfez ilçesi Yarımca Sanayi Sitesi’nde kumlama işi yapan S.Y.’nin dükkan sahibi Z.T. işyerine geldi.

Kiracısını evden çıkarmak için yapmadığı kalmadı: 7 yıl hapisKiracısını evden çıkarmak için yapmadığı kalmadı: 7 yıl hapis

Burada taraflar arasında kira artırımı sebebiyle çıkan tartışma kavgaya döndü. Kavga sırasında Z.T. yanındaki tabanca ile S.Y.’yi sağ bacağından vurdu.

Çevredekilerin haber vermesiyle adrese polis ve sağlık ekipleri geldi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan S.Y., Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaçan şüpheli Z.T.’nin bir süre sonra Körfez İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek teslim olduğu bildirildi.

Şüpheli Z.T.’nin 2009 yılında araç park meselesi nedeniyle tartıştığı kişiyi tabanca ile vurarak öldürmekten hüküm giydiği, yakın zamanda da tahliye olduğu bildirildi.

Kiracı evini ilaçladı, üst katta ev sahibinin torunu öldüKiracı evini ilaçladı, üst katta ev sahibinin torunu öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.