Hatay’da moloz dökümüne karşı nöbet başlatan depremzedelere gözaltı

Hatay’ın Samandağ ilçesinde yaşam alanlarına moloz dökümüne karşı nöbet başlatanlara müdahale eden jandarma 20 kişiyi gözaltına aldı.

Gündem 5 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Yeşilköy’de önceki gün moloz dökümüne karşı nöbet başlatan depremzede ve köylülere jandarma müdahale etti. Jandarma dünkü müdahalede 20 depremzedeyi gözaltına aldı. Gözaltıların çoğu olay yerinde serbest bırakılırken, 8 kişi sağlık kontrolünün ardından ifade için jandarma karakoluna götürüldü.

İki gündür moloz dökümü ve ayrıştırma işlemi jandarma korumasında yapılıyor. Köyde “Moloz istemiyoruz” diyen Samandağlılara jandarma biber gazı ile müdahale etti. Müdahale sonucu fenalaşan depremzedeler oldu.

Sosyal devlet ağır hasarlı: Otizmli ikizler ‘az hasarlı’ bu evde yaşamak zorundaSosyal devlet ağır hasarlı: Otizmli ikizler ‘az hasarlı’ bu evde yaşamak zorunda

Polen Ekoloji Kollektifi’nin paylaştığı görüntülerde köylüler “Böyle çadır kent, konyetner kent istemiyoruz. Bizi ölüme terk ettiler. 3 gün sahaya inmediler. Şimdi bizi öldürmek için sahaya iniyorlar. Her kimin yetkisi varsa bu halkın sesini duysun. Vali bize söz verdi ama sözünde durmadı. Tamam diyorlar biz gidince gelip döküyorlar” diye tepki gösterdi.

Samandağlılar moloz dökümünde asbest riskine dikkat çekiyor. Geçmişte yalıtım malzemesi olarak kullanılan asbestin insan sağlığına oldukça zararlı olduğu biliniyor. Asbestli yapıların yıkım ve moloz ayrıştırma işlemlerinin profesyonel ekiplerce yapılması gerekiyor.

Nurdağı'ndaki köy tipi afet evleri bitmek üzereNurdağı’ndaki köy tipi afet evleri bitmek üzere

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.