Hatay’daki deprem soruşturmalarında üç tutuklama

Kahramanmaraş depremlerinde Hatay'da yıkılan ve 137 kişiye mezar olan iki bina ile ilgili soruşturmada üç kişi tutuklandı. Tutuklanan İ.A yapı denetim firması denetçisi, C.C. kontrol elemanı, R.C ise mimardı.

Gündem 11 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ya da üzerinde imara aykırı değişiklik yapıldığı öne sürülen binalarla ilgili soruşturmalar sürüyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, temmuz ayında yaptığı açıklamada “Şu ana kadar 1757 şüpheli hakkında işlem yapıldı. 351’i tutuklandı. 642 kişi hakkında da adli kontrol şeklinde soruşturmalar devam ediyor” demişti.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu da depremlerde yıkılan binalardaki ölüm ve yaralanmalarla ilgili kusurları tespit edilenlere yönelik soruşturmalarını sürdürüyor.

Deprem soruşturmaları sürüyor: İsias Otel'in fenni mesulü tutuklandıDeprem soruşturmaları sürüyor: İsias Otel’in fenni mesulü tutuklandı

Bu kapsamda; Antakya ilçesi Ekinci Mahallesi İnönü Caddesi’nde yıkılan, 99 kişinin hayatını kaybettiği Gökkuşağı Apartmanı ile ilgili yapı denetim firmasının statik proje ve uygulama denetçisi İ.A. ile kontrol elemanı inşaat mühendisi C.C. gözaltına alındı. İki şüpheli, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Öte yandan Hatay’ın Antakya ilçesi Ürgenpaşa Mahallesi 75. Yıl Bulvarı’nda yıkılması sonucu 36 kişinin hayatını kaybettiği 75. Yıl Apartmanı’yla ilgili binanın mimarı ve teknik uygulama sorumlusu R.C. gözaltına alındı. R.C, çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.

Karar çıktı: Deprem bölgesinde bina yapımı için kredi ve hibe desteği geliyorKarar çıktı: Deprem bölgesinde bina yapımı için kredi ve hibe desteği geliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.