Hataylılar Ramazan ayını konteynerde karşıladı

Depremin yıktığı Hatay'da halk Ramazan ayını konteynerde karşılıyor. 219 bin kişinin konteynerde kaldığı ilde yardım organizasyonları planlandı.

Gündem 11 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Hatay'daki bir konteyner kent.

6 Şubat depremlerinde en fazla hasar alan il olan Hatay Ramazan ayına çadırlarında ve konteynerlerde giriyor. 205 konteyner kent kurulan ilde 79 bin 339 konteynere 219 bin kişi yerleştirildi. Valilik, belediyeler ve Kızılay vatandaşlar için iftar ve yardım organizasyonları planladı. Ayrıca birçok konteyner kentte tiyatro ve animasyon sahneleri kuruldu.

Hatay’a 79 bin 339 konteyner kent kuruldu.

Depremde oturdukları ev ağır hasar gören, ailesinin yıkılan evinde ise annesi, babası ve ablasını kaybeden 31 yaşındaki Müzeyyen Uluç, doğum nedeniyle kentten ayrılmıştı. Ama oğlunu kucağına aldıktan sonra yeniden memleketine döndü ve konteyner kentte yaşamaya başladı. Ramazan ayını geçen yıla göre daha rahat geçirmeyi umduklarını söyleyen Uluç, “Depremde evimiz ağır hasar aldı, zorlukla evimizden çıkabildik. O günlerde 6 aylık hamileydim. Hemen ailemin oturduğu aynı mahalledeki binaya geldik ancak bina yıkılmıştı. Bir hafta boyunca bina enkazında bekledik, arabada yatıp kalktık, bir haftanın ardından birer gün arayla annem, babam ve ablamın cenazeleri çıktı. Onları defnettikten sonra bebeğimin sağlık durumunu takip etmek için İstanbul’a gittik” diyerek anlattı acı dolu günleri.

İstanbul’da doğumu yaptıktan sonra eşi ve çocuğuyla beraber tekrar memleketine dönen genç kadın İstanbul’da kalmamalarının nedenini “Çünkü memleketimizi bırakamazdık” diyerek açıkladı.

6 Şubat'ta oğlundan ayrılıp Hatay'a koştu: Depremzede çocuklara annelik yapıyor6 Şubat’ta oğlundan ayrılıp Hatay’a koştu: Depremzede çocuklara annelik yapıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.