‘Hayalet’in mozaikli, altın mobilyalı villaları satışa çıkıyor

Belçika devleti, 'Hayalet' olarak tanınan uyuşturucu baronu Orhan Ünğan'a ait iki villayı satışa çıkarıyor. Açık artırmayla satılacak villalar için başlangıç fiyatları da belirlendi.

Gündem 7 Eylül 2024

‘Hayalet’ lakaplı uyuşturucu baronu Orhan Ünğan’ın Belçika’daki iki villası açık artırmayla satışa çıkarıldı. Belçika devleti tarafından satışa çıkarılan villaların başlangıç bedeli 1 milyon 360 bin Euro oldu. 2013 yılında dublör kullanarak boşanan, en az 8 sahte kimlik kullandığı tespit edilen, resmi adı “Mert” olan ancak kamuoyunda “Orhan” ismiyle bilinen Ünğan, güvenlik kaynaklarına göre Sırbistan, Belçika, Almanya ve Hollanda’da uyuşturucu faaliyetleri yürütüyordu.

Geçen haziran ayında Kuyu-4 operasyonuyla gözaltına alınıp tutuklanan Ünğan, ismini ilk olarak İranlı uyuşturucu baronu Naci Zindaşti’nin kızının ve şoförünün öldürüldüğü silahlı saldırıyı azmettirdiği iddiasıyla duyurdu. Daha sonra ortaya çıkan ortam dinlemelerinde Ünğan, bu saldırıyla ilgisi olmadığını savunuyordu.

2014 yılında Zindaşti’nin kızı ve şoförünün hayatını kaybettiği saldırıdan 5 yıl sonra, tam da Zindaşti hapisten çıkalı 6 ay olmuşken, bu kez Ünğan’ın kardeşi İlhan Ünğan öldürüldü. Bu saldırıyı ise intikam için Zindaşti’nin düzenlettiği ileri sürülüyor.

Açık artırmaya çıkarılıyor

Gazete Duvar’dan Can Bursalı’nın haberine göre Ünğan’ın Türkiye’de yeniden hapse girmesinin ardından, Belçika’daki iki lüks konutu açık artırmayla satışa çıkarıldı. Belçika devletinin düzenlediği açık artırmayla satışa çıkarılan villalar için inceleme günleri düzenlenecek.

2014 yılında düzenlenen ortaklaşa operasyonda bu villalardan silahlı adamlarıyla çıktığı sırada tutuklanan Ünğan, daha sonra serbest bırakılmıştı.

Devasa kristal avizeler, altın varaklı mobilyalar, heykeller ve mozaiklerin bulunduğu iki villaya Belçika tarafından el konulmuştu.
Açık artırmayla satılacak villaların tadilata ihtiyacı olduğu belirtilirken, villaların her birinin başlangıç fiyatı ise 680 bin Euro olarak belirlendi.

'Hayalet' lakaplı uyuşturucu baronunun Türkiye'de sekiz ayrı kimliği varmış‘Hayalet’ lakaplı uyuşturucu baronunun Türkiye’de sekiz ayrı kimliği varmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.