Belediye nihayet Üsküdar’daki kaçak kafeyi yıkabildi, bir kişi zabıtaya silah çekti

İBB'ye bağlı zabıta ekipleri Üsküdar Meydan'ında bulunan kaçak yapıların yıkımını uzun süren krizin ardından gerçekleştirdi. İBB Başkanı haberi “Millet kazandı” diyerek duyurdu. Bu sırada yıkılmak istenen büfenin üzerine çıkan bir kişi zabıta ekiplerine silah çekti. Bu kişi gözaltına alındı.

Gündem 20 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümeni, Mimar Sinan’ın yaptığı Kuşkonmaz Camisi’nin bitişiğinde bulunan bir kafe için yıkım kararı almıştı. Kafe, imar kanuna aykırı inşa edilmişti. İBB’nin kararıyla ilgili yürütmeyi durdurma istemiyle işletme sahipleri tarafından dava açılmış ancak bu talep, 6 Nisan’da reddedilmiş ve İBB haklı bulunmuştu.

İBB ekipleri yasal işlem için 10 Nisan’da kafeye gitmişti. Yıkıma başlamak isteyen İBB personeli, Üsküdar Kaymakamlığı’nın görevlendirdiği emniyet ekipleri tarafından engellenmişti.

Sonraki günlerde Üsküdar Meydanı’nın bütünlüğünü bozan kaçak yapıların yıkımı, mahkeme kararına rağmen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Üsküdar Kaymakamlığı’nca engellenmeye devam etti.

İstanbul'da belediye bir kaçak kafeyi yıkmak istedi, kaymakamlık polis gönderip engellediİstanbul’da belediye bir kaçak kafeyi yıkmak istedi, kaymakamlık polis gönderip engelledi

İBB’ye bağlı zabıta ekipleri kafelerin yıkımı için dün sabah saatlerinde kafe önüne geldi.

Üsküdar Belediyesi yetkisinde bulunan kafenin çatısına söküm işlemi için çıkan zabıta ekiplerine kim olduğu bilinmeyen bir kişi silah çekti. Şahıs daha sonra ortadan kayboldu.

İBB Başkanı Danışmanı Murat Ongun görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak, “Kim bu silahlı kişi?” diye sordu. Büfe sahibinin yakını olan T.S. gözaltına alındı. T.S’nin kullandığı tabancanın ruhsatsız olduğu öğrenildi.

Yaşanan gerginliğin ardından, zabıtanın kontrolündeki iş makinaları kaçak yapıları yıktı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından “Millet kazandı… Üsküdar Kuşkonmaz Camii yanındaki kaçak kafelerle mücadelemizde başarılı olduk. Tüm koruma çabalarına rağmen, milletin malını tekrar millete kazandırdık. Üsküdar’a hayırlı olsun” paylaşımı yaptı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.