Hemşireye ‘eldivenin kirli’ dayağı

Şişli'deki bir hastanede hemşire olan Sidar Erdal, tedavi ettiği hasta yakını tarafından dövüldü. Hemşireye meslektaşları sahip çıktı ve hastane önünde basın açıklaması yaptı.

Gündem 5 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

İstanbul’daki Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi dün sağlıkçıya şiddettin adresi oldu. Akşam saatlerinde sarı alanda görevli olan hemşire Sidar Erdal, bir hastaya iğne yapacaktı ama iddiaya göre refakatçi hemşireye ‘eldivenlerini değiştir’ dedi. Bu söz üzerine çıkan tartışmada yumruklar konuştu ve hasta yakını Sidar Erdal’ı dövdü. Araya girenler kavgayı ayırdı ve bu sırada da sağlık çalışanları beyaz kod verdi. Olay yerine hemen intikal eden polis ekipleri hasta Bager D.K. ile hasta yakını Veysel O.B.’yi gözaltına aldı. Hemşireyi darbeden iki kişiye, tehdit ve hakaret suçlarından adli işlem başlatıldı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şişli Şubesi öncülüğünde bir araya gelen sağlık çalışanları meslektaşlarının dövülmesine tepki gösterdi. Hastane önünde toplanan sağlıkçılar ‘Biz ölürsek kim yaşatacak’ ve ‘Şiddet varsa biz yokuz’ yazılı pankart açtı.

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri hastane önünde açıklama yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan hemşire Bahar Tuncer, “Önünde bulunduğumuz bu devasa, dışından oldukça gösterişli hastanemizin acilinde dün akşam acil nöbetinde bir hemşire arkadaşımız hasta yakını tarafından fiziksel şiddete maruz kaldı. Saldırgan sağlık emekçisi arkadaşımızın eldiveninin kirli olduğu gerekçesiyle önce sözel şiddet uygulamıştır. Lateks malzemesi oksijene maruz kaldığında oksidasyon meydana gelir ve bu da renk değişimine sebep olabilir. Bunun nedeni, lateksin parçalanabilen ve eldivenin zamanla sararmasına neden olabilen proteinler içeren doğal bir malzeme olmasıdır. Eldivenin temiz olduğunun izahına ve değiştirilmesine rağmen saldırgan fiziksel şiddet uygulayarak arkadaşımızı kötü şekilde darbetmiştir” dedi.

Şişli Şube Eş Başkanı Fadime Kavak Sevim ise, “Dün akşam çalışmış olduğumuz bu hastanede arkadaşımız Sidar haksız ve hukuksuz bir şekilde hizmet vermeye çalıştığı hasta ve hasta yakını tarafından şiddete maruz kaldı. Arkadaşımız bu şiddet karşısında gözünü kaybedebilirdi. Yüzünde kalıcı hasar oluşabilirdi” diye konuştu.

Gazzeli sağlıkçı yardımları anlattı: 'Ölüm sizden, kefen bizden' diyorlarGazzeli sağlıkçı yardımları anlattı: ‘Ölüm sizden, kefen bizden’ diyorlar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.