Her gün bir katliam haberi: Ankara’da beş köpek ölü bulundu

Umut Ünal Ankara'nın Altındağ ilçesinde sokakta yavruyken bulup çalıştığı işyerinin yanındaki kulübede büyüttüğü yedi köpekten beşini bu sabah ölmüş halde buldu. Ünal köpeklerin zehirlenerek öldürüldüğünü söyledi.

Gündem 13 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Sokak köpeklerinin sokaklardan toplanıp belli bir süre sonra öldürülmesini emreden tartışmalı kanun tartışmalarla yasalaştı. Bu yasa değişikliğinin tartışılmaya başlandığı günden beri neredeyse her gün bir köpek katliamı haberi geliyor. Belediyelerin sokak köpeklerini toplayıp öldürmesi, ortaya çıkan toplu mezar görüntüleri muhtelif yerlerde kedi ve köpeklerin siviller tarafından da öldürülmesi olaylarını tetikledi.

Yasayla ilgili tartışmalar sürerken Niğde Belediyesi’nin geçici hayvan bakımevindeki köpekleri enjeksiyon yöntemiyle ‘uyutarak’, yani öldürerek toplu mezarlara gömdüğü iddia edildi. Ardından Ankara’nın Altındağ ilçesinden de topluca öldürülen köpek görüntüleri geldi. Her iki belediye de iddiaları yalanladı, köpeklerin doğal yoldan öldüğünü savundu. Benzer görüntüler Bartın, Bitlis’e bağlı Ahlat ve İstanbul’un Silivri ilçesinde de var.

Köpek katliamı görüntülerinin arkası kesilmiyor: Bu kez Edirne'deKöpek katliamı görüntülerinin arkası kesilmiyor: Bu kez Edirne’de

Dün de Edirne’nin Uzunköprü ilçesi çöplüğünde çuvallar içinde 10-15 köpek cesedi bulundu. Olayla ilgili Uzunköprü Belediyesi savcılığa suç duyurusu yaptı.

Bugün de Ankara’daki bir sanayi sitesinden beş köpeğin öldürüldüğü haberi geldi. Ankara’nın Altındağ ilçesindeki Zübeyde Hanım Mahallesi, Tesviyeci Caddesi’nde oto tamirhanesinde çalışan 36 yaşındaki Umut Ünal altı ay önce yolda ezilme tehlikesi geçiren yedi yavru köpeği alarak işyerinin yanında kendi imkanlarıyla yaptığı kulübede beslemeye başladı.

Ünal 5 Ağustos’ta işyerine geldiğinde çevredeki esnafın da desteğiyle besleyip büyüttüğü köpeklerden beşini yerde hareketsiz buldu. Haber verilmesiyle gelen veteriner hekiminin yaptığı incelemede köpeklerin öldüğü belirlendi. Köpekler belediye ekiplerine teslim edildi.

Umut Ünal köpeklerin zehirlendiğini düşündüğünü söyleyerek “Altı aydır bakıyordum. Cumartesi akşamı hiçbir şey yoktu. Pazar günü buralar kapalı olduğu için pazartesi geldik. Geldiğimizde manzarayla karşılaştık. Yedi köpeğin dördü öldü, sonradan da biri öldü, elimizde iki köpek kaldı. Büyük ihtimalle zehirlenmiş ama kimin yaptığını bilmiyorum. Kalan iki köpek de çok kötüydü. Çok su içtiler. Onlar da ölecek diye bekledim, çok şükür kurtuldular. Köpeklerin kimseye zararı yok. Zaten biz bakıyoruz. Ben evden onlara et haşlayıp getiriyorum, süt alıyoruz. Buradaki arkadaşlar yardımcı oluyor. Üzüldüm 6- 7 aydır emek veriyorum. Getirdiğimde küçücüklerdi” dedi.

 

Köpek katliamları başladı, AK Partili isim Erdoğan'a seslendi: Bu zulmü durdurunKöpek katliamları başladı, AK Partili isim Erdoğan’a seslendi: Bu zulmü durdurun

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.