Adalet Bakanı Arka Sokaklar dizisine kızdı

Arka Sokaklar'ın cuma günü yayınlanan bölümünde iki gardiyanın İlker İnanoğlu'nun canlandırdığı Engin Komiser'i dövdüğü anlar yer aldı. Rüşvet olaylarının da geçtiği sahneye Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve Adalet Bakanı'ndan tepki geldi.

Gündem 3 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Türkiye’de adalette yaşanan sorunlar malum. Zaman zaman bu sorunlara cezaevlerinde tutuklu ve mahkumlara kötü muamele iddiaları da gündeme geliyor. Ama bir popüler TV dizisindeki kurmaca görüntüler Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü’nün tepkisini çekti. Arka Sokaklar adlı dizeki bir sahneye açıklama üzerine açıklama yağdı.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü “infaz ve koruma memurlarının temel insanlara ve mevzuatlara riayet ettiğine, personelin gece gündüz fedakarca çalıştığı halde Arka Sokaklar’ın ‘kurgunun da ötesine geçip’ ve memurları töhmet altında bıraktığına” dair bir açıklama yayınladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Kanal D’de yayınlanan ‘Arka Sokaklar’ dizisindeki infaz memuru karakterine sosyal medyadan yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

 

“Bir televizyon dizisinde ceza infaz kurumlarımızda görev yapan infaz koruma memurlarımızı karalamaya dönük, onları rencide edici sahnelerin yayınlanması kabul edilemez” dediği açıklamasında Bakan Tunç bu tür yayınlarla ilgili gerekli idari ve hukuki inceleme ve soruşturmaların yapılacağını belirtti.

‘Aynısı Elazığ Cezaevi’nde yaşandı’

HEDEP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu sosyal medya hesabından dizideki sahneleri paylaşarak olayın aynısının Elazığ Cezaevi’nde yaşandığını belirtti.

Gergerlioğlu “Arka Sokaklar dizisi senaryosu adeta Elazığ Cezaevi’nde yaşananları anlatmış ve Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü hemen açıklama yayınlamış. Hiç utanmıyor musunuz? Bu açıklamayı olayın aynısı Elazığ Cezaevi’nde yaşandığında yayınlayacaktınız! Aylarca sürekli sormuştum! Cevap verin Adalet Bakanlığı” dedi.

Gergerlioğlu’nun açıklamasına konu olan Elazığ Cezaevi’nde yaşananları İsmail Saymaz Sözcü’deki köşesinde yazmıştı.

Elazığ Cezaevi yönetiminin 8 Ağustos 2023 tarihli tutanağına göre gece 03.00 sularında bir tutuklu gardiyanları atlatarak yan koğuştaki arkadaşını çıkartıp cezaevinde bulunan diğer tutukluların koğuşlarına baskın düzenlemişti.

Bu olayda iki tutuklu TİKKO terör örgütü tutuklusu Şafak Yılmaz’ı ve PKK’lı Murat Özdemir’i kapı demiriyle dövmüş, iki tutuklunun vücuduna cisim sokmuşlardı.

Ardından başka koğuşta kalan, 15 Temmuz Darbe Girişimi’ne katıldığı iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan eski Üsteğmen Mennan Yeşilbaş’ı karnından ağır yaralamışlardı.

İki saldırgan Ömer Halisdemir’in şehit edilmesine ilişkin davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Kıdemli Çavuş Hasan Aksoy’un olduğu koğuşa da girip onu da 7-8 yerinden bıçaklamışlardı.

Dört kişiyi yaralayan saldırganlar E-19, E-21 ve E-23 numaralı koğuştakilere “Siz adli mahpussunuz, o yüzden size karışmıyoruz” demiş,  E-23’teki mahkuma çay demletip içmişti.

Olay sabah 8’e kadar devam etmiş, saldırganlar savcıların araya girmesiyle eylemlerini sonlandırmıştı.

Cezaevinden çıktı, ilk iş yine soyduCezaevinden çıktı, ilk iş yine soydu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.