Herkes ‘Suriyeli lokantacı’ deyip videosunu paylaştı ama gerçeği 10Haber ortaya çıkardı: Oyunculuğumu iyi yapmışım

Suriyeli bir lokanta sahibinin Türk vatandaşlarına iş vermediğini anlattığı video Twitter'da gündem oldu. Ancak videoyu çeken kişinin tiyatro sanatçısı Ozan Arif Demirtaş olduğu ortaya çıktı. 10Haber'e konuşan Demirtaş, videoyu mizah amaçlı çektiğini belirterek, “Oyunculuğumu iyi yapmışım” dedi.

Gündem 25 Ağustos 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Türkiye’de mülteci meselesi en sıcak gündemlerden biri. Sık sık sosyal medyada da karşıt görüşteki kullanıcılar arasında tartışmalar yaşanıyor. Bununla birlikte bazı siyasiler de bu konuda sık sık sosyal medya paylaşımı ve açıklamalar yapıyor. Göçmen karşıtı açıklamalarıyla bilinen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da dün bir video paylaştı ve “İşte tam da bunlar yaşanmasın diye, Bolu’da hiçbir sığınmacıya iş yeri ruhsatı vermedim. Bu işyeri derhal tespit edilip, ilgili belediye tarafından mühürlenmelidir” dedi, videoda gözüken kişiye hakaretler etti. O videoda Suriyeli olduğu düşünülen bir kişi, iş isteyen Türk vatandaşına iş vermediğini çünkü yabancı çalıştırmak istemediğini söylüyordu. Tanju Özcan’ın paylaştığı video tam da bekleneceği gibi bir sosyal medya infiali yarattı ama bir sorun vardı: Videodaki ‘Suriyeli lokanta sahibi’ kişi göçmen değil, bir tiyatrocuydu.

Söz konusu video sosyal medyada kısa sürede yayıldı, çok takipçili Twitter hesapları Suriyeli birinin Türk vatandaşına iş vermediğini yazarak paylaştı. Ancak videodaki kişi tiyatrocu Ozan Arif Demirtaş’tı. 10Haber’e konuşan Demirtaş’ın anlatımına göre söz konusu videoya ilham kaynağı olan İlyas Salman ve Şener Şen’in başrolü paylaştığı Banker Bilo filmi. Demirtaş filmi izlediğinde aklına bu videoyu çekmek geliyor ve TikTok hesabından paylaşıyor. Videonun bu kadar gündem olacağını tahmin etmediğini söyleyen Demirtaş yaşananları şöyle anlatıyor:

“Bir yandan oyunculuğumu iyi yapmışım diyorum. Ama ne olduğuna anlam veremedim bir anda, arkadaşlar arayınca haberdar oldum. ‘Bolu Belediye Başkanı seni paylaşmış’ dediklerinde ise şaka yapıyorlar zannettim. Tamamen mizah amaçlı bir videoydu. Arkadaşlara da kendi aramızda taklit yapıyorum zaten. Bir mesaj verme amacım yoktu. Bu videonun mizah amaçlı olduğunun anlaşılmayacağını düşünmedim. TikTok hesabımda da çok sayıda mizah amaçlı video var. Diğer platformlara bu videonun nasıl düştüğü konusunda ise bir fikrim yok. TikTok’ta paylaşırken de mizah olduğuna dair etiketler kullanmıştım.”

https://www.tiktok.com/@gulushane_tv?_t=8f6XN63fmr7&_r=1

Ali Cabbar bir şarkı mı, yoksa bir ‘yeni medya’ olayı mı?Ali Cabbar bir şarkı mı, yoksa bir ‘yeni medya’ olayı mı?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.