Hesabına 500 bin TL yatınca soluğu emniyette aldı: İlginç bir dolandırıcılık girişimi

Mersin'de bir kişinin hesabına yatan 500 bin TL dolandırıcılığı engelledi. Çünkü vatandaş yatan paradan şüphelendi, emniyete başvurdu, olayın arkasından bir başka vatandaşın kandırıldığı ortaya çıktı.

Gündem 12 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Mersin’de S.T. isimli vatandaşın banka hesabına 500 bin TL geldi. Vatandaş bir yerden para beklemiyordu ve bir anda gelen bu para onu şaşırttı. O da şüphelenip durumu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Dolandırıcılık Büro Amirliğine haber verdi. Polis şüpheliyi de parayı da araştırmaya başladı ve 500 bin TL’ye bloke koydurdu.

Paranın geldiği kaynak incelenince banka hesabının dolandırıcılık amacıyla kullanılmaya çalışıldığından şüphelenildi, iki isim tespit edildi ve Ü.S. ve Ö.D. adlı iki kişi gözaltına alındı. Banka hesabına gelen 500 bin TL’nin ise farklı bir ilde bulunan E.S’ye ait olduğu ve bu kişinin kendisini polis ve asker olarak tanıtan şüphelilerce dolandırıldığı ortaya çıktı.

Gerekli incelemenin ardından para sahibine iade edildi. Gözaltına alınan iki şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Ü.S. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

İngiltere'de 'aşk dolandırıcılığı' geçen yıl beşte bir arttıİngiltere’de ‘aşk dolandırıcılığı’ geçen yıl beşte bir arttı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.