Ders gibi: 4.5’lik iki depremde bile 28 ev hasar gördü

Hakkari Valisi Ali Çelik Yüksekova merkezli 4.4 ve 4.5 büyüklüğündeki depremlerin ardından yapılan saha taramalarında 28 ev ve bir ahırın duvarlarında çatlaklar tespit edildiğini söyledi.

Gündem 1 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Hakkari Vali ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik dün gece Yüksekova merkezli 4.4 ve 4.5 büyüklüğündeki depremlerin ardından ilçeye giderek Kaymakamlıkta İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı yaptı.

Vali Çelik toplantıda çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Çelik Yüksekova merkezli depremlerin ardından saha taramasına başlandığını ve AFAD, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ile l Jandarma Komutanlığı ekiplerine gelen ihbarlara hasar tespit ekipleri yönlendirildiğini söyledi.

Çelik “Yapılan tarama sonucunda genel hayata olumsuz yönde etki edebilecek bir tespit bulunmamakla birlikte gelen ihbarlar sonucunda 28 ev ve bir ahırda çatlaklar tespit edilmiş olup bu çatlaklar için hasar tespit komisyonu görevlendirilmiştir, ekiplerimiz olası bir artçı depremle oluşabilecek risklere karşı ivedilikle çalışmaktadır, vatandaşlarımız için gerekli bildirimler ve tedbirler alınacaktır” dedi.

Depremle ilgili yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür de konuştu. Görür “Arkadaşlar, daha önce yazdığım bazı tweetleri tekrar gönderdim. Bu tweetlerde Hakkari ve Bitlis/Zagros Bindirme kuşağına dikkati çekiyoruz. Bugün de aynı şeyi söylüyorum. Adıyaman-Hakkari arasında ve Tunceli ve Bingöl’de Deprem Dirençli Kentler faaliyetleri sürdürülmelidir. Depremden korkmamak depreme hazır olmakla mümkün” dedi.

Hakkari yeni yıla korkuyla girdi: Üst üste üç depremHakkari yeni yıla korkuyla girdi: Üst üste üç deprem

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.