Hız tutkusu doğum gününde hayatına mâl oldu

Bursa’da Kaan Orhan, arkadaşıyla birlikte motosikletle kendisi için organize edilen doğum gününe gidiyordu. Motosiklet aşırı hız nedeniyle devrilerek 150 metre sürüklendi. Arkadaşı olay yerinde hayatını kaybetti, Orhan ise kaldırıldığı hastanede müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Gündem 6 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Hız tutkusu, dikkatsizlik ve başka birçok sebeple her yıl binlerce kişi trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Türkiye’de 2022 yılında meydana gelen 197 bin 261 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası sonucunda 2 bin 282 kişi kaza yerinde, 2 bin 947 kişi ise yaralanıp sağlık kuruluşlarına sevk edildikten sonra kazanın sebep ve tesiriyle 30 gün içinde hayatını kaybetti.

Önceki akşamda Bursa’da motosiklet devrilmesi sonucu iki kişi hayatını kaybetti.

Olay Nilüfer ilçesinde, saat 23.30 sıralarında meydana geldi. Gürsu ilçesinde spor salonu işleten Mustafa Kaan Orhan, doğum günü dolayısıyla arkadaşlarının Görükle Spor Parkı’nda organize ettiği kutlamaya katılmak üzere motosikletle yola çıktı.

İstanbul-İzmir Otoyolu’nda seyreden Mustafa Kaan Orhan (27) idaresindeki motosiklet, Bursa Şehir Hastanesi yakınlarında aşırı hız nedeniyle sürücüsünün hakimiyeti kaybetmesi sonucu devrildi.

Çevredekilerin ihbarı üzerine sevk edilen sağlık ekipleri, motosiklette yolcu olarak bulunan Şerife Bozdağ’ın (50) olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirledi. Ambulansla Bursa Şehir Hastanesi’ne götürülen Orhan da buradaki müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Orhan’ın doğum gününü kutlamak için hazırlık yapan arkadaşları ise kaza haberinin ardından olay yerine gelerek gözyaşı döktü.

Kazada sürüklenen Orhan’ın motosikleti, Bozdağ’ın cenazesinin 150 metre ilerisinde bulundu.

Orhan ile Bozdağ’ın cansız bedeni, savcının incelemesinin ardından Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polisin olay yerindeki incelemesi ve motosikletin çekici yardımıyla kaldırılmasının ardından trafik akışı normal seyrine döndü.

Orhan’ın sosyal medya hesabında hız yaptığı çok sayıda paylaşım var.

‘Hayatın başladığı nokta’ paylaşımı

Kazada hayatını kaybeden sürücü Mustafa Kaan Orhan’ın hız tutkunu olduğu ortaya çıktı. Sosyal medya hesabından daha önce yaptığı bir paylaşımda, motosikletiyle saatte 299 kilometre hız yaptığı bir videoya, ‘Hayatın başladığı nokta’ notu düştüğü görüldü.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.