Hizmet-İş üyesi işçiler isyan etti: Geçinemiyoruz

İstanbul'daki 23 AK Partili belediyede çalışan Hizmet -İş Sendikası üyesi işçiler gelen zamlardan dolayı ara zam yapılması için eylem yaptı.

Gündem 28 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Seçimlerden sonra gelen zamlar her kesimde tepkiyle karşılanmaya devam ediyor. Dün İstanbul’da AK Partili 23 belediyenin işçileri Beyoğlu Belediyesi önünde eylem yaptı. Bu belediyelerde yetkili sendika olan HAK-İŞ’e bağlı Hizmet- İş Sendikası üyesi işçiler, aldıkları maaşın enflasyona karşı ezildiğini ve ara zam talep ettiklerini söyledi.

AK Parti’nin yönettiği İstanbul’daki belediyelerde çalışan işçiler, yemek, ulaşım dahil 12 bin lira maaş aldıklarını ve artık geçinemediklerini ifade etti. Ellerinde taşıdıkları pankartlarla da yaşadıkları geçim sıkıntılarını yazılı olarak gösterdiler. İşçiler kararlı olduklarını sık sık attıkları “Birleşe Birleşe kazanacağız” sloganıyla vurguladı.

Önceki gün de Bolu Belediyes’inde AK Parti Meclis Bolu Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar, Hizmet-İş’in eyleminde zamlara ve hayat pahalılığına karşı kullandığı “sabrımız bitti öfkemiz büyüdü” sözleri üzerine partisinin talebiyle görevinden istifa etmişti.

İşçiler Beyoğlu Belediyesi önünde toplandı.

İşçiler taşıdıkları pankartlarda ay sonunu getiremediklerini yazdı.

AK Parti Belediye Meclis üyesinden zamlara tepki: Sabrımız bitti, öfkemiz büyüdüAK Parti Belediye Meclis üyesinden zamlara tepki: Sabrımız bitti, öfkemiz büyüdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.