HÜDA PAR’dan Filistin’e İsrail Başkonsolosluğu önünde destek

HÜDA PAR, İsrail ve Filistin arasındaki savaş sonrası Hamas'a destek için eylemler düzenliyor. Önceki gün Diyarbakır'da eylem yapan partinin dünkü adresi ise İsrail Başkonsolosluğu önü oldu.

Gündem 10 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Hamas’ın silahlı kanadı, İsrail’e cumartesi günü operasyon başlattı. Filistin’deki diğer örgütler de bu saldırılara destek verdi ve İsrail de ‘savaş hali’ ilan etti. Filistin-İsrail arasındaki savaş beklendiği gibi dünyada da yankılandı. Kimi ülkeler itidal çağrısı yaparken kimi ülkeler de ülkeler arasındaki tarafını seçti. İsrail doğrudan İran’ı işaret ederken Amerika da İsrail’e desteğini açıkladı. Öte yandan Türkiye’de de Yemen, Mısır ve Irak’ta olduğu gibi Filistin’e destek eylemleri yapıldı. Bu eylemlerden biri HÜDA PAR’a ait.

Önceki gün HÜDA PAR, Diyarbakır’da eylem yaptı ve eylemciler, Kudüs’e destek olarak “Filistin özgür olmalı, işgal suçtur”, “Yahudiler akılsız siyonistleri durdurmalı yoksa sonlarını getirecek” ile “Kudüs şereftir izzettir” yazılı pankartlar taşıyanlar, sık sık Filistin ve Kudüs’e destek sloganları attı. Programda konuşan Diyarbakır HÜDA-PAR İl Başkanı Vedat Turgut, İzzeddin el-Kassam Tugaylarının yürüttüğü “Aksa Tufanı” adlı operasyonunu desteklediklerini söyledi.

HÜDA PAR bu eyleminin ardından İstanbul’da da bir eylem yaptı ama bu kez eylemin adresi İsrail Başkonsolosluğu’nun önü oldu. HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin, buradaki konuşmasında, İsrail’e karşı yürüttükleri mücadelede Filistinlilere her zaman destek olduklarını söyledi. Eşin, yaşanan gelişmelerin güncel bir savaştan öte olduğunu belirterek, “Bu mücadele bir savaş değildir. Bu mücadele İslam ümmetiyle Haçlı siyonistler arasında tarihten günümüze gelen mücadelenin, savaşın bir devamıdır” dedi. Filistin’de yaşananların en temelde Kudüs’ün özgürlük mücadelesi olduğunu belirten Eşin, “Kudüs 1400 yıl Müslümanların elindeyken Hristiyan’ı, Yahudi’si, Müslüman’ı orada huzur içinde yaşadı. Ne zaman ki topraklar Müslümanların elinden çıktı, orada katliam, zulüm, savaş, kaos eksik olmadı. Bugün oradaki kardeşlerimiz Kudüs’ün özgürlüğü için mücadele ediyor” diye konuştu. Bu sırada konsolosluk çevresinde güvenlik önlemleri alındı.

İsrail, Hamas’ın yumuşadığına inanmaya başlamıştı, bedelini ağır ödediİsrail, Hamas’ın yumuşadığına inanmaya başlamıştı, bedelini ağır ödedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.