Hasmını öldürmek için cezaevinden kaçtı

Cinayet şüphelisi olarak tutuklu olan Serhat K. (29) açık cezaevine nakledildiği gün firar etti. Saklandığı evde arkadaşlarıyla gözaltına alınan Serhat K.'nin silahlı kavganın karşı tarafı olan iki kişiyi öldürmek amacıyla kaçtığı tespit edildi.

Gündem 3 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

2022’nin nisan ayında Kütahya Vefa Mahallesi’ndeki bir alkollü eğlence mekanı önünde iki grup arasında silahlı kavga çıkmıştı. Çatışmada Ali Üyüklü (43) hayatını kaybetmiş, dört kişi de yaralanmıştı. Gözaltına alınan Ferhan M. ve Serhat K. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Şüpheli Serhat K. yargılama sürerken 28 Aralık 2023’te Kütahya T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan açık cezaevine geçti ve aynı gün firar etti.

Gözaltına alındılar

Serhat K.’nin yakalanması için çalışma başlatan Kütahya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri şüphelinin Gaybiefendi Mahallesi Göktürk Caddesi’ndeki bir evde gizlendiğini tespit etti. Apartmanın çevresini saran polis ekipleri balkondan kaçmaya çalışan Serhat K.’yi yakaladı. Operasyonda Serhat K. ile birlikte Murat Berkant E. (30) ve Ayşe D. de (26) gözaltına alındı.

Polis şüpheli Serhat K.’nin cezaevinden kaçma sebebini de tespit etti: 23 Nisan 2022’deki olayın karşı tarafı Burak T. ve Metin T.’ye silahlı saldırı planlıyordu Serhat K. ve bu sebeple kaçmıştı. Nitekim evdeki aramada üç ruhsatsız tabanca, 104 mermi, bir miktar esrar ile 10 uyuşturucu hap ele geçirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen üç şüpheli Kütahya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’ne götürüldü.

Bilirkişi dakika dakika saptadı: Sinan Ateş cinayeti böyle işlendi, tetikçi böyle kaçırıldıBilirkişi dakika dakika saptadı: Sinan Ateş cinayeti böyle işlendi, tetikçi böyle kaçırıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.