Huzurevindeki 44 kişi zehirlendi: 1 ölü

Bolu'daki bir huzurevinde yemekten zehirlenen 44 kişi hastaneye kaldırıldı. 75 yaşındaki bir kişi ise hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Gündem 27 Eylül 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Bolu’nun Gerede ilçesi Kitirler Mahallesi’ndeki Esentepe Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalanlar 20 Eylül akşamı yemek yedikten sonra rahatsızlandı. Mide bulantısı, kusma ve ishal şikayetleri görülen 44 kişi, gece saatlerinde Bolu ve Gerede’deki hastanelere kaldırıldı.

İHA’nın haberine göre; rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan böbrek yetmezliği rahatsızlığı bulunan 75 yaşındaki Ş.K. yaşamını yitirdi. 75 yaşındaki Ş.K’nın ölüm nedeni, yapılacak otopsinin ardından netlik kazanacak.

Zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılanlardan 18’i, tedavilerinin ardından taburcu edildi. 25 kişinin hastanede tedavilerinin devam ettiği ve durumlarının iyi olduğu bildirildi. Hafta sonu Sağlık Bakanlığı’ndan gelen 3 kişilik doktor ekibinin de hastanelerde tedavi gören kişilerle ilgili incelemelerde bulunduğu öğrenildi. Tarım İl Müdürlüğü ekipleri de huzurevinde kalan vatandaşların yediği yemekten numune aldı.

Medresede ölü bulunan 12 yaşındaki çocuğun ön otopsi raporu: Zehirlenme ihtimali de araştırılacakMedresede ölü bulunan 12 yaşındaki çocuğun ön otopsi raporu: Zehirlenme ihtimali de araştırılacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.