İçişleri Bakanlığı yangın riski olan ormanlara girişleri yasakladı

İçişleri Bakanlığı, hava sıcaklıklarının artması dolayısıyla orman yangını riskinin arttığını belirtti ve 31 Ekim'e kadar riskli alanlara girmeyi yasakladı.

Gündem 7 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İçişleri Bakanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan veriler kapsamında Türkiye’de bazı bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde hava sıcaklıklarının seyretmesi sonucu orman yangını riskinin yükseleceğini öngördü. Buna ilişkin bir genelge yayımlayan Bakanlık, önceki yıllarda orman yangınlarının çıkış nedenleri arasında anız yakma, bağ-bahçe temizliği, çöplerin ateşe verilmesi, tarla çalışmaları, enerji nakil hattı arızaları, piknik ve çoban ateşi, yıldırım, kasıt, ihmal veya dikkatsizliğin yer aldığını vurguladı. Bu nedenle de orman yangını için risk taşıyan bölgelerde, 31 Ekim 2023 tarihine kadar ateş yakılmasının ve orman alanlarına girişlerin yasaklandığı ifade edildi.

Genelgede kamping işletmeleri haricinde ormanlık alanlarda kamp yapılmasına ve çadır kurulmasına izin verilmeyeceği belirtildi. Ayrıca ormanlık alanlara yakın yerlerde düğün ve benzeri organizasyonlarda orman yangınına neden olabilecek havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı madde kullanımına izin verilmeyeceği aktarıldı.

Orman görevlileri ile jandarma ve polis devriyelerinin sürekli hale getirileceği, orman alanlarında dron, KGYS gibi vasıtalarla izleme ve gözlem faaliyetlerinin arttırılacağı ifade edilen genelgede, büyüme eğiliminde olan ve insanların can güvenliğini tehdit eden orman yangınlarının olduğu yangın mahalline, görevliler ve eğitimli gönüllüler dışında sivil vatandaşların sokulmaması için kolluk kuvvetlerince gerekli tedbirlerin alınacağının altı çizildi.

3 şehirde orman yangını paniği: Havadan ve karadan müdahale edildi3 şehirde orman yangını paniği: Havadan ve karadan müdahale edildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.