İddia: MİT yargı raporu hazırladı, Erdoğan ‘hayal kırıklığı yaşadım’ dedi

Gazeteci Tolga Şardan MİT'in yargı dünyasıyla ilgili hazırladığı raporun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduğunu ileri sürdü. Buna göre Erdoğan, kendisine aktarılan bilgiler sonrası İstanbul'da görevli üst düzey bir yargı mensubuna çok sinirlenmiş,

Gündem 31 Ekim 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), yargı mensupları hakkında sık sık yeni iddialar ileri sürülmesi üzerine bir rapor hazırlayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sundu.

T24 yazarı Tolga Şardan söz konusu raporda iki önemli bölüm olduğunu, ilkinin son 5-6 yıldır büyük kentlerdeki adliyelerdeki skandal kararlar, işlemler ve uygulamalar hakkında olduğunu yazdı.

“Dosyaların içeriği, dosyalar üzerinde karar veren yargı mensupları ve dosyaları takip edip sonuçlanmasını sağlayan dosya takipçilerinden oluşan bağlantılar tespit edildi. Para karşılığında verilen erişimin engellenmesi kararlarının yanı sıra soru işaretlerine neden olan ilginç tahliye ve tutuklama kararlarına imza atan yargı mensupları belirlendi. Hatta söz konusu isimlere raporda yer verildiği kaynaklarca ifade ediliyor” bilgisini veren Şardan şunları kaydetti:

‘Erdoğan MİT yöneticileriyle görüştü’

“Raporun verilmesinin ardından Erdoğan’ın bazı MİT üst düzey yöneticileriyle bire bir görüşerek kendilerinden daha detaylı bilgi aldığı ifade ediliyor. Erdoğan’la görüşen MİT üst yöneticileri arasında Başkan İbrahim Kalın’ın dışında özellikle ‘bölge başkanı’ konumunda isimlerin bulunduğunu söyleyebilirim.

Hatta Erdoğan’ın kendisine iletilen bilgiler kapsamında İstanbul’da görevli üst düzey bir yargı mensubu ile ilgili aktarılan veriler sonrasında ‘hayal kırıklığı’ yaşadığını ifade ettiği ve söz konusu yargı mensubuna çok sinirlendiği belirtiliyor.

Ülkedeki yargı sistemi sağlanması için adliyeler ve emniyette adımların atılması gerektiği Erdoğan’a aktarılan diğer bilgilerden. (…)”

Başsavcının şikayet ettiği hâkimden HSK'ya karşı dilekçeBaşsavcının şikayet ettiği hâkimden HSK’ya karşı dilekçe

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.