İki babanın ‘kahraman’ kızları

Emekli memur Taşkın Taşkıran ve emekli işçi Mehmet Aygeroğlu'nun ortak noktaları yakalandıkları hastalık ve kızlarının kahramanlığı. Her ikisinin kızı da babaları için gönüllü donör oldu ve onları hayata bağladı.

Gündem 18 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Emekli memur, 3 kız babası Taşkın Taşkıran, geçen yıl, diyabet nedeniyle, bacağında bir türlü iyileşemeyen yaranın tedavisi için üniversite hastanesine yattı. Tedavi sürerken yapılan tetkiklerde, Taşkıran’ın diyabetin yanı sıra siroz olduğu da ortaya çıktı. Sağlığına ancak karaciğer nakliyle kavuşabileceği söylenen Taşkıran, operasyon için Kent Hastanesi’ne başvurdu. Taşkıran’a en küçük kızı anaokulu öğretmeni Gülşah Aytek gönüllü donör oldu.

Gülşah Aytek ve babası.

Çiğli ilçesinde yaşayan 1 çocuk babası emekli işçi Mehmet Aygeroğlu da geçen yıl kasım ayında iştahsızlık, halsizlik şikayetleriyle önce bir devlet hastanesine, ardından da üniversite hastanesine gitti. Siroz tanısı koyulup acil karaciğer nakli kararı alındı. Nakil için Kent Hastanesi’ne başvuran Aygeroğlu’na gıda mühendisi kızı Cansu Aygeroğlu gönüllü oldu.

Cansu Aygeroğlu ve babası.

İki babanın operasyonları 3 gün arayla İzmir Kent Hastanesi Karaciğer Nakli ve Hepatobiliyer Cerrahi Bölümü Kurucu Başkanı Prof. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Cahit Yılmaz, Opr. Dr. Kamil Kılıç, Opr. Opr. Dr. Rasim Farajov, Opr. Dr. Zaza Iakobadze, Doç. Dr. Mert Akan, Uzm. Dr. Ali Han Pirim ve Uzm. Dr. Özgür Bolat’tan oluşan ekip tarafından gerçekleştirildi. 6 Haziran’da Gülşah Aytek’ten alınan karaciğer dokusu babası Taşkın Taşkıran’a nakledildi. Cansu Aygeroğlu’ndan alınan karaciğerin babası Aygeroğlu’na nakli de 9 Haziran’da gerçekleştirdi. Nakil sonrasında önce kızlar, sonra babaları servise alındı. Kan değerleri bozulup sirozun yaşamsal risk yarattığı iki baba ile donör kızlarının yolları Kent Hastanesi’nde kesişirken, iki naklin de ‘Babalar Günü’ öncesine denk gelmesi duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

Kızını arayan baba ölü bulunduKızını arayan baba ölü bulundu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.