İki çocuğa cinsel istismar davasında savcı 82 yıl hapis istedi

Zonguldak'ta üç yıl önce 6 ve 7 yaşlarında iki erkek çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklu yargılanan 22 yaşındaki Necmi K. için savcı toplamda 82 yıla kadar hapis cezası istedi.

Gündem 4 Kasım 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Olay 2020’de Zonguldak’ta merkeze bağlı bir köyde meydana geldi. Necmi K. arkadaşı ile bisiklete binen yedi yaşındaki uzak akrabası E.K’yi cami tuvaletine götürerek kapıyı kilitledi. Bağırdığı için ağzını bantladı ve önce burada, ardından da evinde cinsel istismarda bulundu. Necmi K. oyun oynamak için çağırdığı E.K.’den bir yaş küçük bir başka uzak akrabası E.Z.’ye de cami tuvaletinde cinsel istismarda bulundu. E.K.’nin öğretmenine  anlatmasıyla durum ortaya çıktı. Okulda tutanak tutuldu, jandarmaya haber verildi. Gözaltına alınıp tutuklanan Necmi K. hakkında ‘çocuğa cinsel istimar’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘tehdit’ suçlarından Zonguldak 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Son duruşmada mağdur çocuk E.K. sanığın kendisini tehdit ettiğini, “Birine söylersen tekrar yaparım” dediğini söyledi. Sanık Necmi K. ise çocukların iftira attığını ileri sürüp beraatini istedi.

Duruşmada sanık hakkında mütalaasını açıklayan savcı çocukların ifadelerine itibar edilebileceğini, sanığa bir husumetleri olmadığını söyledi. Savcı sanığın E.K.’ye karşı ‘zincirleme şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ ve ‘zincirleme şekilde kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 49 yıla kadar; E.Z.’ye karşı ise ‘çocuğun nitelikli cinsel istimarı’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 33 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını talep etti. Toplam 82 yıla kadar hapis cezası istendi. Savcı ‘tehdit’ suçundan ise delil yetersizliği nedeniyle beraat talebinde bulundu. Mütalaaya karşı savunma için duruşma ertelendi, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmedildi.

Polis memuru cinsel istismardan tutuklandıPolis memuru cinsel istismardan tutuklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.