İki ilde IŞİD operasyonu: 33 kişi yakalandı, silah ve onbinlerce dolar ele geçirildi

İstanbul ve Mersin'de IŞİD'le bağlantılı olduğu tespit edilen adreslere düzenlenen operasyonda 33 kişi gözaltına alındı. Baskınlarda silah ve yüklü miktarda para da ele geçirildi. 

Gündem 15 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

İstanbul ve Mersin’de IŞİD’le bağlantılı olduğu tespit edilen adreslere düzenlenen operasyonda 33 kişi gözaltına alındı. Baskınlarda silah ve yüklü miktarda para da ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü IŞİD’in faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışma yürüttü. Terör örgütü ve çatışma bölgeleriyle iltisaklı şüphelilerin kimlik ve adreslerini belirleyen ekiplerce, Başakşehir, Esenyurt ve Beylikdüzü’ndeki 15 adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda 28 yabancı uyruklu şüpheli gözaltına alınırken, adreslerdeki aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, 172 mermi, 100 bin 600 lira, 77 bin 500 dolar ile bin 610 avro ele geçirildi.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri ise Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde sürdürdükleri soruşturma kapsamında  terör örgütü IŞİD içerisinde silahlı faaliyette bulunduğu ve yurt dışındaki örgüt mensuplarıyla irtibatlı oldukları tespit edilen 6 kişiyi yakalamak için operasyon düzenledi. Dron destekli operasyona çok sayıda polis katıldı. Operasyonlarda altı kişi gözaltına alındı.

ABD: IŞİD lideri Usame El Muhacir Suriye'de öldürüldüABD: IŞİD lideri Usame El Muhacir Suriye’de öldürüldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.