İki ilde sokak hayvanlarına saldırı: Biri av tüfeğiyle vurdu, diğeri asitle saldırdı

Eyüpsultan Merkez Mahallesi'nde kedileri üzerlerine asit dökerek yaraladığı iddia edilen bir kişi gözaltına alındı.

Gündem 20 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

DHA’da yer alan habere göre İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, kedilerin asitle yakıldığı iddiası üzerine Eyüpsultan Asayiş Büro Ekiplerinin Piyer Loti Mezarlığı’nda inceleme yaptığı belirtildi. Açıklamada, “Yapılan incelemede mezarlık içerisinde ölmüş ya da çeşitli yerlerinden yaralanmış çok sayıda kediye rastlanmıştır” denildi.

Kedilere asitle saldıran M.K.K, gözaltına alındı.

Bölgede güvenlik kamerasının olmadığının belirtildiği açıklamada, polis ekiplerinin yaptığı soruşturmada kedilere yakıcı maddeyle saldırdığı tespit edilen M.K.K.’nin gözaltına alınıp, Eyüpsultan Polis Merkezine götürüldüğü belirtildi. Açıklamada, olayı gerçekleştirdiği düşünülen şüphelilerin yakalanması için çalışmalarını sürdüğü de vurgulandı.

Bursa’da ise arazide henüz kimliği belirsiz iki kişinin av tüfeği ile ateş ettiğini gören mahalle sakinleri durumu polise bildirdi. İhbar üzerine bölgeye polis ekibi sevk edilirken, kimliği belirsiz şüpheliler olay yerinden kaçtı.

Sanıkların açtığı ateş sonucunda bir köpeğe çok sayıda saçma isabet etti. Olay yerine gelen veteriner ekipler, köpeğin öldüğünü tespit etti.

Olay yerine gelerek incelemede bulunan İnegöl Kent Konseyi Sokak Hayvanları Çalışma Grubu Başkanı Şebnem Erkan, “Biz geldiğimizde maalesef köpek ölmüştü. Köpek yeni doğum yapmış, sütlü bir hayvan ve büyük ihtimalle yavruları var. Şimdi burada yavrularını arayacağız. Biz Kent Konseyi Sokak Hayvanları Grubu olarak bu olayın peşini bırakmayacağız. Gerekli bütün dilekçeleri hazırlıyoruz. Bunu yapan şahısların bulunması için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.