İki ilde tefecilik operasyonu: Yakalanan 15 kişiden beşi tutuklandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Ankara ve Kayseri'de tefecilere yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 15 şüpheliden beşinin tutuklandığını açıkladı.

Gündem 23 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından Ankara ve Kayseri’de tefecilik suçlarının önlenmesine yönelik eş zamanlı operasyonlar yapıldığını açıkladı. Buna göre Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyonlarda 15 şüpheli yakalandı. Çok sayıda doküman, çek ve senet ele geçti.

Gözaltına alınan şüphelilerin mağdurlardan zorla çek ve senet aldığı, bu çek ve senetler için icra takibi başlatıp haciz yoluyla mağdurların mal varlıklarını ele geçirdiği belirlendi. Şüphelilerin yüksek faiz karşılığı verdikleri borç parayı tahsil etmek için iş yeri ve ikametlerine giderek mağdurları tehdit ettiği, 93 ayrı tefecilik olayında 107 mağdurdan ilk belirlemelere göre yaklaşık 30 milyon TL haksız kazanç elde ettikleri açıklandı. Gruplar halinde hareket eden şüphelilerin faizli para talebi geldiğinde mağdurun ödeme açısından güvenilir olup olmadığını araştırdıkları, mağdurları birbirlerine yönlendirip alacaklarını bir başka tefeciye borçlandırarak tahsil ettikleri tespit edildi. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden beşi tutuklandı, 10’u hakkında adli kontrol kararı verildi.

Operasyonu düzenleyen polisleri tebrik eden Yerlikaya “Organize suç örgütleri ve çeteler gibi tefecilerin de nefeslerini keseceğiz. Suçta kibirlenenler karşılarında kolluk güçlerimizi ve yüce Türk adaletini bulacaktır” dedi.

Beş ilde uyuşturucu operasyonu: 58 milyon liralık kokain yakalandıBeş ilde uyuşturucu operasyonu: 58 milyon liralık kokain yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.