İki kadını eski eşleri öldürdü: Biri boğazını kesti, öteki kurşun sıktı

Konya'da evi terk eden eşini öldüren Ali Ertuğrul "Sinirlendim ve tabancayla vurdum" dedi. Balıkesir'de ise Cemil Fidan eski eşinin boğazını kesti. Fidan hakkında uzaklaştırma kararı alınmıştı ama karar yine işe yaramadı.

Gündem 18 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Konya’da yaşayan Zekiye Ertuğrul ve Durmuş Ali Ertuğrul evliydiler ve çiftin üç çocuğu vardı. Ancak Zekiye Ertuğrul eşini bir süre önce uyuşturucu kullandığı için terk etti ve ailesinin yanına yerleşti.

Geçen pazartesi günü Dursun Ali Ertuğrul Ladik Mahallesi’nde yaşamaya başlayan kadının yanına  geldi; yanında silah da vardı.

İddiaya göre eve konuşmak için girdiğini söyleyen Dursun Ali Ertuğrul silahını çıkardı, eşine ve eşinin annesi Ayşe Ç.’ye ateş etti. İki kadın olduğu yere düşerken saldırgan da kaçtı.

İntihar etmeye çalıştı

Silah sesini duyanlar durumu ekiplere bildirdi, olay yerine gelen ekipler iki kadını hastaneye kaldırdı. Ancak Zekiye Ertuğrul doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Annesi Ayşe Ç. ise ilk müdahalenin ardından Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi, durumu iyi.

Kaçan saldırganı yakalamak için pazartesi günü başlayan çalışmalar da perşembe günü sonuç verdi. Kent merkezine kaçan Durmuş Ali Ertuğrul’un Aydınlık Evler Mahallesi’nde saklandığı belirlendi. Polisin geldiğini gören Ertuğrul tabancayı başına dayayarak intihar etmek istedi. Polis ekiplerinin ikna çabasıyla eylemine son veren Ertuğrul gözaltına alınarak jandarmaya teslim edildi.

Ertuğrul’un jandarmadaki ifadesinde “Barışmak için konuşmaya gittim. Eve geri dönmesini istediğimi söyledim. Bana ‘tekrar o eve dönmek istemiyorum’ deyince sinirlendim ve tabancayla vurdum” dediği öğrenildi. Ertuğrul Sarayönü İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerin ardından sevk edildiği Sarayönü Adliyesi’nde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İki çocuk annesi Ayşe Acar hakkında uzaklaştırma kararı verilmiş olan eski eşi tarafından öldürüldü.

Uzaklaştırma kararı yine yetmedi

Balıkesir Gönen Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan Ayşe Acar ise 16 yıldır evli olduğu Cemil Fidan’dan şiddetli geçimsizlik nedeniyle bir süre önce boşanmıştı. Boşanmayı kabullenemeyen Fidan eski eşi ve iki kızının annesi Ayşe Acar’ın Kurtuluş Mahallesi’ndeki evine gitti. Hakkında uzaklaştırma kararı bulunmasına rağmen eve giren Fidan ile Acar arasında tartışma çıktı. Ayşe Acar eski eşi Fidan tarafından boğazı kesilerek öldürüldü.

Önceden sosyal medyada paylaşmış, cinayeti tasarlamış

Polise teslim olan Cemil Fidan’ın cinayetten önce sosyal medya hesaplarından eşini kastederek “Öfkeyle oturursam zararsız kalkmam, benim Allah’a bir can borcum var, onu da verdiği gibi alır herkes attığı adıma dikkat etsin” şeklinde paylaşımda bulunduğu tespit edildi. Gönen İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusu tamamlanan Cemil Fidan çıkartıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı. Öldürülen Ayşe Acar’ın Adli Tıp Kurumu morgundaki cenazesi yakınları tarafından alınarak gözyaşları arasında toprağa verildi.

 

Kadın cinayetinde faili bir kedi ortaya çıkardıKadın cinayetinde faili bir kedi ortaya çıkardı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.