İstanbul’da kan davası: ‘Aykut nasıl öldü’ tartışmasında 2 yıl sonra silahlı saldırı

Arnavutköy'de 2 yıl önce cesedi bulunan Aykut Avşar'ın sevgilisi Bahar Gülerce iki yıl boyunca Avşar ailesi tarafından tehdit edildi. Dün kendisini korumak için her akşam durağa gelen annesi Aytek Gülerce, Aykut Avşar'ın babası tarafından vuruldu.

Gündem 30 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Aykut Avşar iki yıl önce Arnavutköy’de Bahar Gülerce ile beraber yaşıyordu ve bir anda ortadan kayboldu. Sevgilisi Bahar Gülerce 6 Kasım 2021’de 30 yaşındaki Aykut Avşar’dan haber alamadığını bildirince polis arama başlattı. Aynı günlerde televizyona çıkan Aykut Avşar’ın ailesi de çocuklarının kayıp olduğunu söylüyordu. Ancak aile polise başvuru yapmamıştı.

Aykut Avşar’ı ararken Egemen Caddesi’ndeki bir su kuyusu başında şapka gören polis şüphelendi. Nitekim şüphe yersiz çıkmadı ve kuyuyu inceleyen ekipler içinde erkek cesedi olduğunu gördü. Kuyudaki su boşaltıldığında cesedin Aykut Avşar’a ait olduğu ortaya çıktı. Aykut Avşar’ın öldürüldüğü iddiaları vardı ama bu yönde bir bulguya rastlanmadı. Bahar Gülerce, Aykut Avşar’ın intihar ettiğini söylüyor, Avşar ailesi buna itiraz ediyor, Bahar Gülerce’yi sorumlu tutuyordu.

Aykut Avşar’ın cesedinin bulunduğu kuyu.

Bu olaydan iki yıl sonra aile başka bir trajedi yaşadı. Bahar Gülerce, Aykut Avşar öldükten sonra annesiyle yaşamaya başlamıştı ve tehdit edildiği için de iş çıkışında otobüs durağından annesi Ayten Gülerce tarafından alınarak eve götürülüyordu.

Ayten Gülerce dün akşam yine otobüs durağında kızını bekliyordu, yanına bu kez Aykut Avşar’ın babası Zeki Avşar geldi ve kadınla bir süre konuştuktan sonra belinden çıkardığı silahla iki el ateş etti. Zeki Avşar kaçarken Ayten Gülerce yoldan geçen bir minibüsle hastaneye kaldırıldı. Kadının hayati tehlikesi sürüyor. Saldırıyı yapan Zeki Avşar Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Gece Kartalları ekibi tarafından yaşadığı evin yakınında yakalanıp gözaltına alındı.

Hastane otoparkında kadın cinayeti: Kendini de vurduHastane otoparkında kadın cinayeti: Kendini de vurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.