İneğe içki içirdiği iddia edilmişti, tutuklandı ama başka suçtan

İneğe zorla içki içirdiği belirtilen Bülent Demirbilek'in çalıştığı tesiste inceleme yapıldı ve içki şişesinde ilaç olduğu tespit edildi. Ancak gözaltına alınan Demirbilek tutuklandı çünkü hakkında kesinleşmiş hapis cezası vardı.

Gündem 21 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Sosyal medyada Kurban Bayramı’ndan kısa süre kalmışken yayılan bir görüntü tepkilere neden oldu. O görüntüler Mersin’in Tarsus ilçesinde çekilmişti ve bir kişinin hayvan pazarı olduğu anlaşılan yerde içki şişesindeki sıvıyı zorla bir ineğin ağzına döktüğü görülüyordu. İneğe içki içirilmesine tepki gösterenler olması üzerine videoyu yayınlayan Bülent Demirbilek yeni bir video daha çekti. O videoda Demirbilek, yanlış anlaşıldığını söyleyerek ineğe verdikleri ilacı plastik şişeye koyduklarında hayvanın ağzında ezilmesi dolayısıyla cam içki şişesine doldurduklarını söyledi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, görüntülerin kaydedildiği çiftlikte incelemelerde bulundu. İncelemede, içki şişesinde hayvansal ilaçlar hazırlandığı ve bu ilaçların da yine içki şişeleriyle hayvanlara verildiği belirtildi. Tespitler üzerine İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından cezai işlem uygulanmadı.

Ancak Bülent Demirbilek tutuklandı çünkü Demirbilek’in ‘Uyuşturucu madde bulundurmak’ suçundan hakkında 1 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ve arandığı ortaya çıktı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Bülent Demirbilek’i gözaltına aldı. Polis ekipleri görüntüler üzerine, ‘Hayvanları Koruma Kanunu’ kapsamında ‘Bir canlıya gerekli bir sebep olmaksızın alkol veya alkollü madde yedirme ya da içirme’ maddesinden de 4 bin 554 lira idari para cezası kesti.

Öte yandan Demirbilek ile birlikte görüntüyü çekip, sosyal medya hesabında paylaşan çiftliğin sahibinin oğlu K.E. de gözaltına alındı. K.E., ifadesinin ardından serbest kaldı.

Yeni dinozor türümüzle tanışın: Vectipelta barettiYeni dinozor türümüzle tanışın: Vectipelta baretti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.